‘Hou ‘NS je handen thuis!’

Advertentie

Button EditienlNormaal gesproken schrijft Treinennieuws.nl alleen over Grote of kleine treinen, want treinennieuws.nl is de site voor het leukste trein-, tram-, en metronieuws. Al is de achterliggende reden niet leuk, wij staan achter de actie van EditieNL.
Afgelopen Paasweekend was het weer raak. Drie incidenten waarbij medewerkers van de NS te maken kregen met geweld. Volgens EditieNL moet het maar eens afgelopen zijn met agressie tegen treinpersoneel.
Voor vakbond FNV-spoor is de maat vol. De vakbond vindt dat het beveiligingspersoneel van de NS voortaan op pad zouden moeten met een wapenstok en pepperspray. Conducteurs ook bewapenen gaat de vakbond te ver: “Zij zijn de gastheren en -vrouwen op de treinen. Het zou juist escalaties oproepen,” aldus de woordvoerder van FNV.
Volgens reizigersorganisatie Rover zijn de reizigers juist de sleutel tot het oplossen van de problemen op het spoor. “Reizigers vinden agressie in het OV net zo erg als het personeel.” Daarom roept de organisatie op ‘het potentieel van de reizigers te gebruiken om de agressie te bestrijden’.
Rover denkt dat een systeem als Burgernet ook op het spoor zou moeten werken. “Als er voor in de trein iets gebeurt, zouden reizigers een melding moeten kunnen krijgen. Zo kunnen ze met z’n allen helpen en bijspringen,” vertelt een woordvoerder van de organisatie.
Of het nou reizigers zijn die moeten gaan ingrijpen of dat er bewapend moet worden in de trein. Volgens EditieNL moet het maar eens klaar zijn met geweld tegen NS’ers. Daarom loopt vandaag de campagne ‘Hou ‘NS je handen thuis!’. Deel de EditieNL Facebookpost of retweet de oproep om het geweld tegen NS’ers te stoppen.Button Edietienl 2