Hoogste Metro van Oostenrijk

Advertentie

De kleinste en hoogst gelegen, op luchtkussens zwevende, metro ter wereld rijd /zweeft in Serfaus Oostenrijk. En dat al sinds 1985. Inmiddels is de metro gemoderniseerd en uitgebreid.
De nieuwe gemoderniseerde metro werd officieel afgelopen juli geopend na een grondige renovatie. In mei van dit jaar vond het laatste en belangrijkste deel plaats van deze renovatie, het plaatsen van de nieuwe wagens. De ondergrondse moest beschikbaar zijn voor de gasten tijdens de zomer- en wintermaanden. Waar nodig werden pendelbussen ingezet ter vervanging van de metro. Tijdens de renovatie zag men in Serfaus weer de noodzaak van de metro. Een verkeersopstopping zoals men in begin jaren 80 had kan nu niet meer. De bouw werd in fasen uitgevoerd waarbij de bouw altijd tijdens het laagseizoen plaats vond. De bouw van een 1.280 meter lange metro op deze hoogte in Serfaus was toen al baanbrekend. Tot op heden is er geen ander dorp die dit ook heeft. Toen de metro open ging waren zelfs de tegenstanders positief.
Het dorp werd gesloten voor verkeer en aan het begin van het dorp werd een groot parkeerplaats gebouwd. Het dorp zelf werd afgesloten met een slagboom. Om naar het dalstation te komen werd men met een bus vervoerd. Naast de risico van ongevallen, is er ook geen geluidshinder en milieuvervuiling meer. Er werd gezocht naar een nieuw vervoersmiddel, deze moest geruisloos zijn en het aanzicht van het dorp moet ongewijzigd blijven.  Dus als je van sneeuw houdt op naar Serfaus. Bron en foto: Fantastisch Oostenrijk