Hongarije koopt vier Flirt’s

Advertentie

GYSEV (Hongarije) en Stadler (Zwitserland) hebben vandaag 17 april 2012 een contract getekend voor de levering vannieuwe treinen – De eerste FLIRT’s komen in begin 2014 op de rails in Sopron

Ilona David, voorzitter en CEO van Gyor-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GySEV) en Zoltán Dunai, Country Manager voor Hongarije van Stadler Rail Group (Stadler), hebben vandaag een contract getekend voor de levering van vier elektrische regionale treinen. Het contract is gebaseerd op een aanbesteding voor de modernisering van de dienstverlening op de lijn Sopron, Szombathely-Szentgotthard. De totale waarde van het contract bedraagt circa 20 miljoen euro, waarvan 85% worden gedekt door de Europese Unie. De eerste treineenheden zal Stadler in het begin van 2014 afleveren aan de spoorwegmaatschappij, en de laatste trein in het midden van 2014 volgen. De carrosserieën worden gemaakt bij Stadler in Szolnok.

In het kader van de modernisering van de spoorlijn Szombathely-Sopron in het westen van Hongarije werd op 26 november 2011 een openbare aanbesteding voor de levering van vier EMU-treinen aangekondigd. Op 30 maart werd door de spoorwegmaatschappij, de overheidsopdracht met succes aan Stadler Bussnang AG gegeven.

De te vervaardigen treinen zijn vergelijkbaar met het type die werden geleverd aan de Hongaarse spoorwegmaatschappij MÁV FLIRT. De lage vloer treinen kunnen een snelheid tot 160 km per uur bereiken. Ze hebben 200 zit- en 164 staanplaatsen voor de passagiers. De FLIRT treinen voor de spoorlijn van Sopron zijn uitgerust met moderne Passenger Information System en een airconditioner.

“De volledige renovatie van het GySEV Zrt.traject ; Sopron, Szombathely liin Szentgotthárd is nu voltooid. De treinen rijden veel sneller, veel veiliger en een stuk efficiënter tijdschema.

Stadler FLIRT EMU treinen werden in 2004 als eerste aan de Zwitserse spoorwegen (SBB) geleverd. Dit bijzondere model is niet alleen in Zwitserland is erg populair, maar FLIRT treinen zijn nu in 13 landen in actie: Naast Zwitserland, dit zijn Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Italië, Polen, Algerije, Wit-Rusland, Estland, Tsjechië en natuurlijk Hongarije. Met een totaal van 722 eerder bestelde eenheden van de FLIRT heeft zeker uitgegroeid tot de ster van de Stadler Groep.

Foto’s Stadler en GYSEV