Hongaarse bedrijf bouwt tram voor Afrika

Advertentie

Hongaarse tramHierboven de foto van een prototype tram door de Hongaren gefabriceerd voor de Afrikaanse markt is geleverd aan Addis Abeba door Hongaarse bedrijf Dunai Repülőgépgyár. Er wordt een speciale testbaan gebouwd voor deze nieuweling. Het prototype werd oorspronkelijk gebouwd in 2010 en die bestemd zijn voor gebruik in Szeged. De twee einde secties zijn herbouwd ex-Rostock Tatra B6-wagens, met een lage vloer middelste sectie toegevoegd. Styling van deze aparte tram is door de Artifex studio’s verzorgd.
Het is een 35% lage vloer tram, 33,8 m lang en weegt 63,4 ton. Het heeft 50 zitplaatsen, met een totale capaciteit van 233 passagiers tot 278 passagiers. Er zijn acht assen, elk aangedreven door een 90 kW motor, waardoor een maximale snelheid van 70 km per uur gehaald kan worden. De tram is uitgerust met remmen die de energie terug winnen.

De fabrikant DR heeft personeel gestuurd naar Addis Abeba voor de productie die met lokale werknemers geschied. Het is van plannen te lanceren van soortgelijke projecten in andere Afrikaanse landen, zoals bijvoorbeeld in Kenia die ook belangstelling in het voertuig. Op de website van de fabrikant kan je zien dat er hard gewerkt wordt aan het prototype.