Hitachi en Bombardier leveren 23 Frecciarossa-treinen aan Trenitalia voor Spanje

Advertentie

Hitachi Rail SpA en Bombardier Transportation hebben gisteren bekend gemaakt dat ze een contract hebben getekend met Trenitalia, de belangrijkste treinexploitant van Italië, voor de levering van 23 Frecciarossa 1000-treinen. De treinen zijn voor de nieuwe spoorwegoperatie Intermodalidad de Levante (ILSA), een joint venture opgericht door Trenitalia en Operador Ferroviario de Levante SL.
“De ETR1000-trein, bekend als de Frecciarossa 1000, heeft het passagiersvervoer op hogesnelheidslijnen in Italië getransformeerd, de norm bepaald en is de snelste en meest bewonderde trein van Europa geworden. Het is een platform waar we erg trots op zijn en het bewijs van onze voortdurende en positieve samenwerking met Trenitalia ten voordele van de passagiers en de samenleving op het gebied van comfort, duurzaamheid, stijl, prestaties en laag geluidsniveau. We kijken ernaar uit om dezelfde voordelen naar Spanje te brengen en om met deze nieuwe diensten bij te dragen aan het ontwikkelingsprogramma van hogesnelheidsspoorwegdiensten in dit land ”, aldus Andrew Barr, Group CEO van Hitachi Rail.

“De Frecciarossa 1000 zeer hogesnelheidstrein is gekozen voor de nieuwe ILSA-franchise in Spanje om de reiservaring voor passagiers te verrijken, dankzij het hoge niveau van comfort en betrouwbaarheid. Met geavanceerde treinbesturing en aandrijftechnologieën die zijn afgeleid van het V300ZEFIRO-platform, zijn deze snelle en stille treinen al erg populair bij langeafstandsreizigers in Italië. De liberalisering van de Europese spoorwegen stelt ILSA in staat nieuwe treindiensten in Spanje aan te bieden om nog meer passagiers aan te moedigen hun reis van auto’s en vliegtuigen naar treinen te verplaatsen, wat bijdraagt aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen ”, aldus Franco Beretta, President en Managing Director van Bombardier Transportation Italy.

“Door samen te werken met Bombardier als vertrouwde partners van Trenitalia voor dit nieuwe internationale project, vernieuwt en erkent het onze gewaardeerde ervaring in de hogesnelheidsspoorsector. Voor Hitachi, een volledig geïntegreerde, wereldwijde leverancier van spoorwegoplossingen, is dit een verdere bevestiging van ons vermogen om bij te dragen aan de samenleving door de ontwikkeling van superieure, originele technologie en producten die zorgen voor duurzame mobiliteit ”, aldus Christian Andi, Executive Officer, Region EMEA , Hitachi Rail Group.
“We zijn verheugd dat Trenitalia opnieuw vertrouwen heeft gesteld in BombardiHitachi met deze bestelling van 23 treinen op basis van het V300ZEFIRO-platform van Bombardier. Deze innovatieve, supersnelle trein is al enorm populair bij passagiers in Italië en we kijken ernaar uit om deze uitstekende reiservaring met hoge snelheid naar miljoenen treinreizigers in Spanje te brengen, ”concludeerde Marco Biffoni, Head of Sales Italy voor Bombardier Transportation.

De Frecciarossa 1000 is de snelste en stilste hogesnelheidstrein van Europa. De 23 nieuwe treinen voor ILSA worden ontworpen en gebouwd door Hitachi Rail en Bombardier in Italië. Elke trein zal ongeveer 200 meter lang zijn met een capaciteit van ongeveer 460 passagiers en snelheden tot 360 km per uur kan halen. State-of-the-art aerodynamica en energiebesparende technologieën geven de trein een ongeëvenaarde operationele efficiëntie. Eenmaal aan boord kunnen passagiers genieten van wifi, een bistro en een hoog comfortniveau in alle klassen. De treinen rijden op hogesnelheidsspoorwegnetwerken die zijn uitgerust met multispanningstechnologie die aan alle TSI-eisen voldoen. Sinds hun introductie in Italië in 2015, hebben de zeer hogesnelheidstreinen Frecciarossa 1000 benijdenswaardige normen gesteld op het gebied van prestaties, operationele efficiëntie en passagierscomfort.

ILSA is door ADIF (het bedrijf dat de Spaanse spoorweginfrastructuur beheert) geselecteerd als de eerste particuliere operator die toegang heeft gekregen tot de Spaanse spoorwegmarkt. Vanaf 2022 voert ILSA hogesnelheidsdiensten uit op de lijnen Madrid-Barcelona, Madrid-Valencia / Alicante en Madrid-Sevilla / Malaga.

Hitachi Rail

Hitachi Rail is een volledig geïntegreerde, wereldwijde leverancier van railoplossingen voor rollend materieel. Met een aanwezigheid in 38 landen, verspreid over drie continenten en meer dan 12.000 medewerkers, is het onze missie om bij te dragen aan de samenleving door de voortdurende ontwikkeling van superieure spoortransportoplossingen. Voortbouwend op de bredere Hitachi Group’s marktleidende technologie en onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden, streven we naar toonaangevende innovaties en oplossingen die waarde kunnen bieden aan klanten en duurzame spoorwegsystemen die de samenleving ten goede komen. Bezoek www.hitachirail.com voor informatie over Hitachi Rail

Bombardier Transport

Bombardier Transportation is een wereldwijde leverancier van mobiliteitsoplossingen die voorop loopt met het breedste portfolio van de spoorwegindustrie. Het omvat het volledige spectrum van oplossingen, gaande van treinen tot subsystemen en signalering tot complete kant-en-klare transportsystemen, e-mobiliteitstechnologie en datagestuurde onderhoudsdiensten. Door technologie en prestaties te combineren met empathie, betreedt Bombardier Transportation voortdurend nieuwe wegen in duurzame mobiliteit door geïntegreerde oplossingen te bieden die aanzienlijke voordelen opleveren voor operators, passagiers en het milieu. Bombardier Transportation, met het hoofdkantoor in Berlijn, Duitsland, heeft ongeveer 36.000 mensen in dienst en zijn producten en diensten zijn actief in meer dan 60 landen, met bijna 60.000 werknemers. Onze producten en diensten bieden transportervaringen van wereldklasse die nieuwe normen stellen op het gebied van passagierscomfort, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid. Bombardier, met het hoofdkantoor in Montréal, Canada, heeft productie- en technische locaties in meer dan 25 landen in de segmenten Luchtvaart en Transport. De aandelen van Bombardier worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange (BBD). In het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2019, boekte Bombardier een omzet van $ 15,8 miljard. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op bombardier.com

Bron en foto: Bombardier (persbericht)

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.