Historische treinreis met de RhB in die Schweiz

Advertentie

“Onze vrouw” in Zwitserland Cecilia Demarmels met haar trouwe viervoeter in een historisch RhB wagon

Als je van treinen houdt en je woont in het treinenland Zwitserland, ga zeker met een van de Historische riten van de RhB mee. Dan maak je zeker foto’s voor treinennieuws.nl. Cecilia Demarmelswil  wil jullie heel graag mee laten genieten van haar historische tripje in het oosten van Zwitserland. Vol trots laat ze deze foto op Facebook zien. Dat was de  reden voor ons, om ook de eventuele andere foto’s te mogen publiceren.

Van 11 mei tot 27 oktober 2019 heb je de mogelijkheid om dagelijks van Davos naar Filisur te reizen en terug met een historische treinsamenstelling uit de jaren 1920.Dat deed ook onze Treinennieuws verslaggeefster voor Zwitserland (Standplaats Luzerne). Zij maakte voor u een fotoverslagje met de “opdracht” doe het zelf ook eens.
Nostalgie en avontuur worden op een fascinerende manier gecombineerd met de nieuwe rit van de RhB. Geniet eens van een iets andere treinreis van Davos naar Filisur. In iets minder dan 40 minuten voert de reis door de wild romantische Zügenschlucht-kloof, via het beroemde Wiesnerviadukt naar Filisur. Hier bevindt zich ook het wereldberoemde Landwasser Viaduct. Dit is het hart van de bekende Albula-lijn van de RhB en behoort tot het UNESCO-werelderfgoed.
De nostalgische treinwagons van de 1e en 2e klasse en open “uitkijk”wagons worden getrokken door de legendarische locomotief “Crocodile”, die sinds 1929 in gebruik is. U kunt de adembenemende reis in de treinwagons, waarvan sommige ouder dan 100 jaar oud zijn, tegen de normale ticketprijs meemaken. U reist in de wereld van de Zwitserse Spoorwegen in het begin van de 20e eeuw.
De historische treinsamenstellingen rijden tussen Davos Platz en Filisur tweemaal per dag volgens een vaste dienstregeling. Wijzigingen in de treinsamenstelling zijn onder voorbehoud. Een gebruik van de locomotief Ge 4/4 I (BoBo 1) behoort soms tot de mogelijkheid. Verdere informatie over de geschiedenis van de spoorlijn Davos – Filisur Tekst bron: RhB – Foto’s: Cecilia Demarmels

De locomotief Ge 4/4 I (BoBo 1) van de RhB

 

Natuurlijk moet je als je zo rit mee maakt een Selfie maken