Het Zwitserse spoorwegbedrijf BLS Cargo bestelt 25 locomotieven

Advertentie

•25 Vectron MS-locomotieven voor maximale flexibiliteit
•Grensoverschrijdende inzet op de noord-zuidcorridor

Het Zwitserse goederenvervoer bedrijf per spoor BLS Cargo heeft bij Siemens Mobiliteit 25 locomotieven van het type Vectron MS besteld. De voertuigen zijn voor de noord-zuid verbinding. Ze zijn in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Nederland en België op het spoor toegelaten, dus dat geeft geen problemen.
De levering van de locomotieven zal plaatsvinden in verschillende fasen over vijf jaar. De Vectron-vloot van BLS Cargo groeit daarmee tot een totaal van 40 voertuigen. In 2015 heeft BLS CCatgo al 15 van deze loc’s besteld.
“Het hernieuwde vertrouwen van BLS Cargo staat voor betrouwbaarheid in Siemens en betrouwbaarheid in de prestaties van onze Vectron-locomotief die voldoet aan de vereisten van een grensoverschrijdend, Europees vrachtvervoer geeft onze klanten maximale flexibiliteit “, zegt Sabrina Soussan, CEO van Siemens mobility.
“Met de nieuwe locomotieven openen we de Belgische markt en dat kunnen we onze productie nog beter en dichter bij onze Belg Dochterondernemingen Crossrail “, zegt Dirk Stahl, CEO van BLS Cargo.
De locomotieven voor BLS Cargo hebben een capaciteit van 6,4 megawatt en een topsnelheid van 160 km per uur. Ze zijn voorzien met de vereiste nationale treinbesturingssystemen en het Europese treinbesturingssysteem ETCS.
Siemens Mobility heeft de Vectron locomotief meer dan 950 keer verkocht aan in totaal 47 klanten. De locomotieven hebben al meer dan 245 miljoen vlootkilometers afgelegd en bevinden zich in Bulgarije, Duitsland, Finland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Servië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Turkije en Hongarije. Bron en foto: Siemens mobility.