Het zit er weer op

Advertentie

Het 25e Eurospoor behoort weer tot het verleden. Onafgebroken hebben Chitra en Leo Hendriksen de reeks van 25 evenementen in een adem afgerond. In 2000 zelfs met Eurospel, een speelgoedbeurs, erbij. En in maart 2001 probeerden ze tussendoor in het MECC in Maastricht een tweede beurs te organiseren. Maar dat was geen succes. Utrecht is en blijft de beste plaats voor zo’n landelijk evenement. Chitra en Leo Hendriksen zijn trots op wat wij de afgelopen 25 jaar ze bereikt hebben. Om nog meer contact te houden met de bezoeker bedachten ze in 2004 de Eurospoor Express krant, later tijdschrift. Het tijdschrift moest gratis zijn, een paar keer per jaar uitkomen, ook dat is een succes.

Eurospoor veroordeeld

Eurospoor wordt voor 95% bezocht door mannen. Om er wat meer een gezinsevenement van te maken besloten zij in 2013 om de toegangsprijs voor vrouwen te halveren. Dat kosten hun een veroordeling van de Code commissie voor de reclame. Je mag geen groep voortrekken.
Heel langzaam beginnen de importeurs ook Eurospoor te ontdekken. Na PIKO, die eigenlijk al jaren vaste standhouder is, hadden dit jaar ook Fleischmann en ROCO een stand en hebben aangekondigd volgend jaar weer van de partij te zijn. Bijgekomen waren Shapeways, Microrama en SAI Collections; twee Franse deelnemers.
Leuk om te vermelden dat er 15 standhouders waren, die alle 25 edities hebben deelgenomen! ‘s Avonds was er bij deze standhouders een tros ballonnen aan de stand gebonden.
Mocht u niet geweest zijn, volgend jaar  op 9, 10 en 11 november heeft u weer een kans.
Bijgaand een foto impressie van Saskia van der Leij.( Flitsendbeeld )