Het Spoorwegmuseum van GROOT tot klein, voor klein en GROOT

Advertentie

on-traxs-2016Vrijdag is het weer zover, dan ontmoet klein en groot zich in Het Spoorwegmuseum in Utrecht, dat is het thema van het jaarlijkse modelspoorevenement On traXS! Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 11 t/m 13 maart de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien. Alle banen zijn op uitnodiging, dit betekent dat alleen de absolute top van de modelbouw een plek heeft gekregen. Er zijn dit jaar banen te zien uit heel Europa zelfs Polen. Het Spoorwegmuseum opent op 11 maart tevens haar nieuwe permanente modelbaan Amsterdam CS 1889. Ook de fabrikanten Piko en Roco Fleischmann geven acte de présence. In tegenstelling tot eerder aangekondigd zal Märklin niet aanwezig zijn.
Naast de vele mooie modelbanen zijn er drie dagen lang allerlei activiteiten. Nieuw dit jaar is een fotoworkshop met Len de Vries, modelspoorfotograaf en redacteur van Rail Magazine. Hij leert de deelnemer de fijne kneepjes van het vak. Directeur Marc van Buren van Miniworld Rotterdam zal in de Centrale dagelijks ingaan op de grootste uitbreiding van de miniatuurwereld sinds 2009. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw. Vermeldenswaard is het bedrijf AVT Products, bij hen kun je op On traXS! jezelf in 3D laten uitprinten! Informatie is te vinden op www.avtproducts.com

Opening modelbaan Amsterdam CS 1889
Het Spoorwegmuseum opent op vrijdag 11 maart om 13.00 uur haar nieuwe permanente modelbaan: Amsterdam CS 1889. Centraal staat een oude maquette van het stationsgebouw van Amsterdam Centraal, de historische modelbaan toont het Amsterdamse stationsgebied in het jaar 1889.

On traXS! 11 t/m 13 maart 2016
Museum open: 10.00 – 17.00 uur.
Entree: €16,00 (inclusief museumbezoek, >4 jaar), Museumkaart gratis.
Online voorverkoop: €2,00 korting (alleen online, niet aan de kassa)
www.ontraxs.nl.