Het Spoorwegmuseum gaat met haar tijd mee

Advertentie

De rode loper is uit gelegd. De vuurpotten zijn opgestookt. Het Spoorwegmuseum is er klaar voor, om vanavond de BN’ners van het spoor en de medewerkers van de nieuwe attractie ”De Vuurproef” te ontvangen voor de  officiële opening. Ongetwijfeld bent u wel eens in het Spoorwegmuseum te Utrecht geweest en de zalen 1,2,3 en de vele locomotieven en wagens bekeken. U en uw eventuele kinderen of kleinkinderen genoten van al het moois. Maar het spoorwegmuseum gaat met haar tijd mee. Het Spoorwegmuseum is voor haar nieuwe museale beleving ‘De Vuurproef’ in zee gegaan met Rutger Hauer. Wij verklappen niets, maar we drukken u op het hart: Dit mag u niet missen. Breng weer eens een bezoekje en onderga de Vuurproef.

Naast Rutger Hauer speelt actrice Nhung Dam een prominente rol in De Vuurproef

Rutger Hauer in film Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum is voor haar nieuwe museale beleving ‘De Vuurproef’ in zee gegaan met Rutger Hauer. Hij zal als verteller de bezoeker meenemen op een reis door bijna twee eeuwen spoorgeschiedenis. In de film wordt Hauer geassisteerd door actrice Nhung Dam (bekend van Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio). De Vuurproef wordt de nieuwste museale sensatie van Het Spoorwegmuseum en laat zien hoe de komst van de trein de wereld heeft veranderd. De Vuurproef is op 22 november 2012 open voor publiek.
Het Spoorwegmuseum omvat momenteel vier werelden waarbij in iedere wereld telkens een ander onderdeel van de spoorweggeschiedenis centraal staat. De Vuurproef zorgt voor een rode draad waarin de verhalen uit de geschiedenis van het spoor aan het heden worden gekoppeld. De maatschappelijke veranderingen die de komst van de spoorwegen veroorzaakten, de ontwikkelingen die de trein onderging, de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis en de rol die de trein tegenwoordig speelt: ze komen allemaal aan bod. Een vernieuwende en spraakmakende virtuele reis door de spoorweggeschiedenis. Rutger Hauer neemt de bezoekers aan de hand en zal als gepassioneerd verteller de bezoeker leiden langs de hoogtepunten van de spoorhistorie. De opnamen vonden plaats in het depot van Het Spoorwegmuseum in Blerick. Vanaf 22 november is De Vuurproef open voor publiek. Vuurproef zowel leerzaam als spannend. Meer informatie over De Vuurproef via www.vuurproef.nl

De Grote Ontdekking verhaalt over het prille begin van de spoorwegen, Droomreizen gaat over het luxe reizen aan het einde van de negentiende eeuw, Stalen Monsters over het werken aan het spoor en De Werkplaats over spoorwegmaterieel. Wat in dit rijtje nog ontbreekt is een rode draad waarin de verhalen uit de geschiedenis van het spoor aan het heden worden gekoppeld. Wat heeft de komst van de trein voor de wereld betekend? De ingrijpende maatschappelijke en economische veranderingen, de ontwikkelingen die de trein onderging, de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis en de rol die de trein tegenwoordig speelt: ze komen allemaal aan bod. Rutger Hauer treedt op als verteller, hij neemt de bezoeker mee langs de spoorhistorie. Daarbij wordt hij geassisteerd door actrice Nhung Dam.

Bekijk de trailers: de Vuurproef de Vuurproef testdag – Rutger Hauer