Het Spoorwegmuseum gaat experimenteren!!

Advertentie

Hoe leuk kan wetenschap zijn? Dat kan iedereen volgende op zaterdag 24 en zondag 25 februari ontdekken tussen de treinen van het Spoorwegmuseum. Tijdens het Experiment Event kun je, net als een echte wetenschapper, zelf experimenten doen. Een mobiel planetarium, een ruimtereis naar Orion, een ijskoude show met stikstof, een omroeptest in de trein, het is maar een greep van alle leuke activiteiten. In het Techlab kunnen je zelf uitvinden hoe een trein werkt. Het Experiment Event is een samenwerking tussen De Jonge Academie, NS, Quest Junior en het Spoorwegmuseum. Quest-vlogger Boy demonstreert op het podium verschillende leuke proeven.

De activiteiten tijdens het Experiment Event zijn zeer divers. Alle wetenschappelijke disciplines komen aan bod, zo zijn er activiteiten en experimenten op het gebied van Wiskunde, Astrologie, Psychologie, Biologie, Neurologie, Geneeskunde, Scheikunde en Natuurkunde. Binnen elk thema worden experimenten gehouden met een echte wetenschapper. Wat kan je doen met een spectroscoop? Bestudeer echogolven van je tong of bereken de slimste route voor een trein. Maakt het uit hoe een omroeper treinreizigers informeert? Test het zelf uit in de Dubbeldekker. Waar word je brein bang van en wat kun je met vloeibare stikstof? Onderzoek hoe flexibel je eigen hersenen zijn of laat je haren overeind staan met een speciale bol. De professoren van Mad Science nemen je mee op expeditie over een eiland boordevol scheikundige proefjes. De Antibiotica Brigade laat zien hoe geneesmiddelen een infectie bestrijden. Kinderen krijgen aan het eind van de dag een speciaal Experimentdoosje mee om thuis verder te kunnen experimenteren.
De vlogger Boy doet allerlei leuke experimenten. Hij zal zaterdag het podiumprogramma verzorgen, op zondag neemt Jarnoo van Kluijven de honneurs op het podium waar.

Experiment Event – 24 en 25 februari 2018 – 10.00 – 17.00 uur –  Entree:17,50 (>4jr), Museumkaart gratis