Het OV van Karlsruhe besteld 25 trams bij Vossloh Kiepe

Advertentie

Het OV van Karlsruhe Albtal-Verkehrs-Gesellschaft (AVG) besteld 25 lage vloer trams bij Vossloh Kiepe en Stadler Rail Valencia. Het contract voor de levering van de eerste 25 nieuwe “Niederflurfahrzeugen” werd gesloten in oktober 2011 Een eerste optie voor 25 voertuigen
werd afgeleverd in het voorjaar van 2015. Met deze tweede optie komt die neer op 75 voertuigen.
De NET 2012 is een lage vloer voertuig dat zowel in de binnenstad als regionaal op de AVGStadtbahnlinie S1 / S11 tussen Hochstetten en Bad Herrenalb of Ittersbach wordt gebruikt.
De trams verbiedt de regio met het centrum van Karlsruhe. De nieuw bestelde Citylink voertuigen hebben als hun voorgangers een dubbele vergunning voor zowel BOStrab voor trams en EBO voor de stedelijke spoorwegsysteem voor de S1 / S11.
De NET 2012 in Karlsruhe hebben lage vloer perrons met een wettelijke hoogte van 34 cm. Het voertuig heeft dus een instap hoogte als niveau tram bij terwijl het voldoen aan de eisen van een botsing Regio light rail.
De 25 voertuigen van de oorspronkelijke order zijn in Karlsruhe te zien in de dagelijkse lijndiensten. De productie van de tweede levering loopt staat gepland vanaf het najaar 2017.