Het officiële BLS jubileumboek

Advertentie

Om de verjaardag van de BLS Lötschberg spoorbaan te markeren, verschijnt vandaag 7 mei 2013, het boek is “de Lötschberg pionier.” Zeven auteurs beschrijven de geschiedenis op 228 pagina’s in vier hoofdstukken van het begin tot nu over deze bijzondere Lötschbergbahn . Tijdens de boekpresentatie werd het kloeke boek feestelijk te doop gehouden. Omringd door de locomotieven van de BLS uit de geschiedenis, waaronder de historische locomotief Ae 6/8 of de motorwagen Be 4/4 – genaamd “Budgie” – is vandaag dit officiële herinnerings boek bij het jubileum “100 Years Lötschbergbahn», gepresenteerd, in bijzijn van vertegenwoordigers van de BLS, de AS uitgever en de auteurs.
Het officiële jubileumboek: Lötschberg pionier van de 100 jarige Bern-Lötschberg-Simplon spoorlijn die geopend werd in 1913, in het kanton Bern, en met de steun van Frankrijk geëlektrificeerd werd. Veel wereldrecord-elektrische locomotieven, een innovatieve reclame, maar ook grote financiële problemen behoren tot de BLS geschiedenis. Vandaag is de BLS, tweede spoorweg maatschappij van Zwitserland, een goed gepositioneerd en als een regionaal firma erkend. Het groot formaat boek werd samengesteld en geschreven door BLS kenners. Filmpjes over de BLS vindt u hier.
Anna Amacher Hoppler,  (1980), is een historicus bij de BLS.
Olivier Bayard, (1975), is hoofd publiciteit van de BLS
Kilian T. Elsasser, (1956), studeerde Public History in de Verenigde Staten en werkte als conservator van het Museum van Transport Spoorvervoer in Zwitserland.
Thomas Frey, (1962), behaalde een doctoraat in de algemene geschiedenis. Zijn focus ligt op het vervoer en economische ontwikkeling.
Urban Tscharland, (1969), is een partner van het adviesbureau Inneco AG.  BLS AG.
Lötschberg pionier – 100 jaar Lötschbergbahn
Foto’s: onder meer van Christof Sonderegger, BLS archief
224 pagina’s, 365 foto’s twee-en vier-kleuren
24 x 30 cm, hardcover met stofomslag
ISBN 978-3-906055-06-0
€ 69,90 / € (A) 71,90 / CHF 88 –
Het boek is te bestellen in de boekhandel en in alle BLS Travel Centres in Zwitserland te koop. Maar ook rechtstreeks bij AS Verlag