Het nieuwe Spoorboekje 2014

Advertentie

In 2010 besloot de NS haar service met het papieren spoorboekje, dat door 18.000 reiziger gretig gebruikt werd afteschaften. Dankzij Treinreiziger.nl en Rover werd het vorig jaar weer nieuw leven in geblazen. Het gaat om een minispoorboekje met alle intercitytreintijden. Handig, want in december verandert een en ander in de treintijden.

Het minispoorboekje bevat niet alleen alle belangrijke treintijden van de dienstregeling 2014, maar ook praktische informatie voor treinreizigers. Zoals informatie over de nieuwe dienstregeling, reizen met de OV-chipkaart en nuttige OV-adressen. Stoptreinen zijn niet in het boekje opgenomen.

Daar het gebruik van de digitale treintijden van NS voor veel reizigers geen optie is, verschijnt er dit jaar weer een aanvulling op het minispoorboekje 2014 ook het Spoorboekje 2014. Beide delen samen geven het complete beeld. Het minispoorboekje toont alle belangrijke intercity’s en is erg handig voor een lange afstandsreis te plannen. Het Spoorboekje 2014 toont zowel stoptreinen als intercity’s, maar per korte trajecten. Als je met een doorgaande rechtstreekse intercity reist, moet je soms toch in drie of vier verschillende tabellen kijken. Daarom adviseren we reizigers beide boekjes te kopen. Ze gebruiken in de boekjes dezelfde tabellen als op ns.nl te vinden zijn. (De tabellen A t/m H komen in het Minispoorboekje, de overige tabellen – 1 t/m 127 – komen in het Spoorboekje). Beide boekjes zijn nu online te bestellen. Het Spoorboekje 2014 zal echter pas eind december of begin januari leverbaar zijn. Het minispoorboekje al vanaf 4 of 5 december.

Homepagina Treinspoorboekje.nl