Het modelspoorseizoen is gestart

Advertentie

De eerste modelspoor happening is voorbij. De Internationale Modelspoorbeurs (IMA) die dit jaar gelijk met Märklin dagen in het Zuid Duitse Göppingen werd gehouden, was zoals te verwachten een groot feest voor de meer dan 60.000 liefhebbers van treinen. Alles was weer goed: de organisatie was voorbeeldig. Routebeschrijving,  parkeren en shuttleservice  verliep soepel en  goed. Het was jammer dat een aantal bekende modeltrein fabrikanten niet met een stand aanwezig waren op het evenement. Vermoedelijk wilde men niet onder de vlag van Märklin staan. Niettemin heeft de IMA een verrassend goede start in Göppingen gemaakt. De volgende IMA 2012 zal weer in Keulen zijn en pas in september 2013 zal weer rijden Göppingen. Nu gaan niet alle Nederlandse en Belgische treinenliefhebbers naar het zuiden van Duitsland om daar naar alle Märklin vlaggen te kijken. Eurospoor in Utrecht is een begrip.

Euromodelbouw ’11
Voor België staat het komende weekeinde (zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011) alles weer uitgestald in de Limburg Hallen in Genk die omgetoverd zal worden tot een heuse miniwereld, waar 45 nieuwe modeltrein-banen uit 7 landen, in alle mogelijke schaalgrootten, hun opwachting zullen maken. Deze 13de uitgave van Euromodelbouw , zal zeker weer een spektakel worden. Maar de grote internationale verkoop- en 2de handsbeurs zal weer de meeste bezoekers trekken. Maakt er een echt spoor dagje van, ga met de trein. Het Station van Genk ligt 500m van de Limburg Hallen. (Jaarbeurslaan). Info hier

EUROSPOOR 2011 Een grandioos dagje uit, niet alleen voor ‘treingekken’

Het grootste modelspoorevenement van Europa op modelspoorgebied is natuurlijk aan het einde van deze maand. Vanaf vrijdag 28 oktober t/m zondag 30 oktober zijn de Jaarbeurshallen weer het domein van de Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op EUROSPOOR. De meest schitterende modelbanen ter wereld worden er getoond. Ruim 50 in totaal. Een unieke miniatuurwereld tot in de details nagebouwd. Huizen, auto’s mensen en – natuurlijk – treinen. Gewoon een uniek gebeuren op 20.000m2. U vindt er unieke verzamelingen van topklasse. Duizenden miniatuurlokomotieven van bekende- en minder bekende merken. Miniatuurtjes niet groter dan een pink. Maar ook enorme exemplaren, van vele kilo’s per stuk. Demonstraties en advies EUROSPOOR is niet alleen kijken! U kunt er ook veel van opsteken! En natuurlijk kopen tegen interessante prijzen. Tevens kunt u op stands van binnen- en buitenlandse bedrijven niet alleen informatie krijgen, maar ook nieuwe artikelen en onderdelen tegen interessante prijzen aanschaffen. Daarnaast is er een speciale modelspoormarkt van maar liefst 1000 meter lengte (ja u leest het goed, 1 kilometer) hobbyisten gebruikte treinen, toebehoren en verzamelmodellen ter ruil of verkoop aanbieden. Het is geen beurs van alleen maar..’afblijven en kijken!…Nee! Voor de kinderen is er volop materiaal waarmee ze naar hartelust mogen spelen. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen en ze kunnen zelfs een ritje in een grote modeltrein maken.

Een grandioos dagje uit, niet alleen voor ‘treingekken’
Niet alleen voor fanatieke hobbyisten is EUROSPOOR het summum, maar ook voor iedereen die gewoon een dagje uit wil vormt EUROSPOOR een prima bestemming. Ook zonder zelf aktief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om prachtig werkende miniatuurspoorbanen te aanschouwen en weg te dromen in meesterlijke landschappen.

Kortom: EUROSPOOR mag u niet missen als u iets met treinen heeft!  Kijk hier eens wat u mist als u niet ga.