Het Grote Spoor Boek

Advertentie

het grote spoor boekHet Grote Spoor Boek, dat met een grote plof op mijn bureau neer kwam. Het bijna 3 kilo wegende officiële boekwerk ter herinnering aan 175 jaar Spoor. De eerste gebeurtenissen rond dit jubileum zijn reeds in Het Spoorwegmuseum te bewonderen. De EO zendt iedere dag een nieuwe Rail Away uit. Bijzondere tentoonstelling: Iconen van 175 jaar spoorwegen, 1 augustus t/m 21 september (Utrecht) en het publieksfestival wordt van 16 t/m 21 oktober gehouden in Amersfoort. Het Grote Spoor Boek is een boek om snel in je boekkast te krijgen.
Het zal je niet ontgaan zijn, maar dit jaar bestaan de spoorwegen in Nederland 175 jaar. In deze lange periode veranderde niet alleen het land, maar ook het spoorbedrijf ingrijpend. Het nieuwe vervoermiddel zorgde ervoor dat mensen ‘vlug, veilig en voordelig’ van A naar B konden reizen. De komst van de spoorwegen bracht ook de bouw van spoordijken, bruggen en stations met zich mee. En niet onbelangrijk: onder invloed van het spoor ontstond een uniforme tijd, die voor het eerst in de geschiedenis overal in Nederland gelijk was.
Het Grote Spoor Boek geeft aan de hand van zo’n 450 vooral oude historische foto’s een overzicht van de periode 1865 tot heden. In dit boek gaat het om mens én materieel. De vaak niet eerder gepubliceerde foto’s zijn voornamelijk afkomstig uit de collectie van het Spoorwegmuseum in Utrecht. De samenstellers hebben de foto’s ondergebracht in aansprekende thema’s zoals stations, personeel, reizigers, goederen en veiligheid.
Guus Veenendaal is landelijk bekend als spoorweghistoricus. Jos Zijlstra, conservator verbonden aan Het Spoorwegmuseum, en Johan de Bruijn verzorgden de beeldredactie.
De kosten van dit bijzondere grote en dikke boek zijn € 49,95 in boekwinkel maar is ook online te bestellen bij Bol.comMeer boeken klik hier.

ISBN 978 94 625 8033 6