Het Grote Rail Away Boek

Advertentie

Gerben van Ommen en Joanne Brouwer zijn al jaren bij de EO, de motor achter het succes volle televisie programma Rail Away. Joanne Brouwer ging na haar opleiding journalistiek aan de slag bij de EO. Eerst als verslaggever/presentator bij radio, daarna bij televisie (onder meer bij Twee Vandaag). Sinds 2013 werkt zij als programmaker bij Rail Away. Gerben van Ommen begon met schrijven bij het EO programmablad Visie. Na werkzaamheden voor Teletekst en actualiteitenprogramma’s op radio en tv, werd hij in 2010 programmamaker bij Rail Away. Deze twee namen zijn ongetwijfeld de namen achter Rail Away. Nu Rail Away 25 jaar heeft bewezen , het werd twee jaar geleden zelfs door de kijkers genomineerd op de Telvizier-ring, het programma voor treinliefhebbers te zijn, moet er ook een boek komen. WBOOKS is de uitgever geworden van dit ook ongetwijfeld mooie boekwerk. Ervaar de schoonheid van de wereld door afwisselend in en uit de trein te stappen

Bijzondere treinreizen uit het fameuze tv-programma

Rail Away. Ook wel ‘het ultieme rustmoment van de dag’ genoemd. Al meer dan 25 jaar is het treinreisprogramma Rail Away een vaste waarde op de Nederlandse televisie. Kijkers vergapen zich thuis voor de buis aan de mooiste landschappen en plaatsen over de hele wereld. Rail Away is ook herinneringen ophalen aan vakanties die geweest zijn en dromen van nieuwe reizen. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, laat dit programma zien hoe duurzaam en plezierig treinreizen is.

De auteurs

Gerben aan het monteren van een aflevering van Rail Away In Zwitserland Foto Copyright : Gerben van Ommen

Al meer dan 25 jaar is het treinreisprogramma Rail Away een vaste waarde op de Nederlandse televisie. ‘Het ultieme rustmoment van de dag’. ‘Zen voor de ogen’. Zo omschrijven kijkers het programma. Vanuit je luie stoel de treinreis en uitstapjes meebeleven zonder zelf op reis te hoeven. Dat is Rail Away, een programma waarin de treinreis en de beleving centraal staan. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, laat Rail Away zien hoe duurzaam en plezierig het reizen per trein is.
Maar er komt heel wat bij kijken voordat een aflevering wordt uitgezonden. Welke routes zijn interessant en willen de mensen ter plaatse meewerken? Er moeten vergunningen worden aangevraagd voor het filmen op perrons en bij de machinist. Na de opnamen wordt het beeldmateriaal tot een logisch geheel gemonteerd. De commentaarteksten worden geschreven en ingesproken en de componist bedenkt muziek passend bij de aflevering.
Dit koffietafelboek neemt u mee achter de schermen bij het productieproces van het programma. Het geeft u een indruk van de mooiste reizen van de afgelopen jaren, op de meest bijzondere locaties over de hele wereld! Het Grote Rail Away Boek biedt een kijk achter de schermen van het productieproces van het programma. Dit koffietafelboek neemt ons mee op (trein)reis naar de meest bijzondere locaties. All aboard!
Het Grote Rail Away Boek verschijnt in september 2021, maar is natuurlijk nu al te bestellen bij Bol.com.

Het Grote Rail Away Boek

Auteurs:             Joanne Brouwer, Gerben van Ommen

Aantal pagina’s: 174

ISBN:                  978 94 625 8439 6

Jaar:                    2021

Taal:                    Nederlands

Uitvoering:         Gebonden

Prijs :                  € 34,95

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.