Het grootste metroproject in de wereld (Update)

Advertentie

Alstom Urbalis SystemDit project wordt gefinancierd door de regering van Saoedi-Arabië via het Public Investment Fund. Het project zal in 5 jaar worden uitgevoerd, er zullen ruim 15.000 mensen aan werken. Het onbemande metronetwerk zal in totaal 176 kilometer lang worden met 87 stations. Planning is dat het netwerk in 2018 operationeel zal zijn.
AST consortium bestaat, naast Strukton, uit de leden FCC – Spanje (consortiumleider), Freyssinett – Saudi-Arabië, Alstom – Frankrijk, Samsung CT – Korea, Setec – Frankrijk en Typsa – Spanje.

Alstom zal de stad Riyadh een volledig geïntegreerde metro oplossing bieden. Het omvat het rollend materieel (69 Metropolis treinen), signalering, de terugwinning van energie systeem, HESOP, evenals de technologie, Appitrack – een technologie die tracks installeert drie keer sneller dan traditionele methodes.

Elke trein is samengesteld uit twee wagens en is 100% gemotoriseerd. Het is ongeveer 36 meter lang en 2.71m breed. Deze metro heeft drie niveaus van comfort: First class, Familie en Single.

Om het energieverbruik te optimaliseren, zal het tractie-energiesysteem worden uitgerust met HESOP, Alstom innovatieve omkeerbare onderstation oplossing, waarbij de teruggewonnen energie tijdens het remmen opnieuw worden gebruikt door het netwerk mogelijk maakt. “We zijn vereerd te zijn geselecteerd door de stad Riyadh om dit grote project, waardoor duizenden mensen elke dag te reizen in een schone, comfortabele en veilige omstandigheden te ondersteunen geselecteerd”, zegt Henri Poupart-Lafarge, President van Alstom Transport. “Alstom blijft de ondersteuning van toekomstige projecten en de toenemende vraag naar stedelijke mobiliteit beantwoorden in het land”, voegde hij eraan toe.

Metropolis treinen en de infrastructuur componenten voor Riyadh zal worden geproduceerd op plaatsen van Alstom Transport in Europa.

Foto en Tekening: AlstomAlstom Appitrack System