Het gaat goed met Stadler in Berlijn

Advertentie

Berlijn, 13 juni 2019 – Stadler en Transdev GmbH zetten hun succesvolle samenwerking voort. De Duitse dochteronderneming van de Franse Transdev Groep geeft Stadler opdracht om 16 FLIRT elektrische treinen te ontwikkelen, bouwen en leveren voor gebruik in het netwerk Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen. De orderwaarde bedraagt ongeveer 100 miljoen euro.
Stadler gaat weer voor Berlijn aan de slag en bouwt opnieuw treinen voor Transdev GmbH. Voor de exploitatie van de Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen, breidt de Transdev-dochteronderneming NordWestBahn GmbH haar bestaande vloot uit met 16 FLIRT’s voor gebruik rond de Hanzestad. Vanaf december 2022 exploiteert Transdev een vloot van met 118 verschillende FLIRT’sur in Duitsland.

De vierdelige treinen voor de Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen hebben een totale voertuighoogte van 86,9 meter, 7 passagiersdeuren aan elke zijde, waarmee snel van passagier kan worden gewisseld. 527 passagiers kunnen gebruik maken van het idoor passagiers gecontroleerde videobewakingsgebied, waarvan 260 op stoelen.
De treinstellen zijn uitgerust met een drempelvrij universeel toilet en een standaard toilet volgens TSI PRM en hebben, net als alle andere FLIRT, heldere, vriendelijke passagiersruimten, drempelvrije toegang en traploze continue toegang. De extra grote multifunctionele ruimtes bieden ruimte voor het vervoer van maximaal 30 fietsen, omvangrijke bagage en wandelwagens. Ze zijn uitgerust met stopcontacten voor het opladen van e-bikes en rolstoelruimten volgens TSI PRM. Het actuele passagiersinformatiesysteem in realtime met monitoren in elk instapbereik en de ingebouwde WLAN-apparatuur maken het gemakkelijk voor passagiers om hun reis naar de minuut bij te werken. De voertuigen bereiken een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur. Natuurlijk werden de gebruikelijk woorden weer gebruikt, na de ondertekening van het contrct.
“We zijn verheugd dat we de constructieve en succesvolle samenwerking met Transdev kunnen voortzetten met de eerste levering van FLIRT aan de regio Bremen”, zegt Jure Mikolčić, CEO van Stadler in Duitsland. “We zijn er trots op dat Transdev, een van de grootste spoorwegvervoerders in Duitsland, opnieuw vertrouwt op ons bewezen product en dat Stadler in slechts enkele maanden herhaaldelijk het contract heeft gewonnen.”
De voertuigen moeten volgens contract vanaf december 2022 op de routes van de Regio S-Bahn Bremen / Nedersaksen worden gebruikt.