Hessische Spoorwegen besteld 4 FLIRT ’s bij Stadler

Advertentie

Hessische Spoorwegen besteld 4 FLIRT regionale treinen extra bij Stadler, die men vanaf december 2014 tussen Schwalmstadt-Treysa en Kassel in gebruik neemt.

De vier driedelige elektrische treinen hebben, zoals bekend een lage vloer en worden bij Stadler Pankow GmbH geproduceerd. Met deze nieuwe order breidt de HLB zijn huidige vloot, die sinds 2010 al negen FLIRT heeft, uit voor meer service op de Frankfurt-Gießen-Siegen en Giessen-Marburg trajecten.

“We hebben samen met onze passagiers voor de FLIRT treinen, die wij op de lijn Main-Lahn gebruiken, gekozen”, zei HLB Managing Director Veit Salzmann. “Het is belangrijk voor onze passagiers in het bijzonder, het onbelemmerde ontwerp van de passagiersruimte.” Tot nu toe rijden in Hessen drie drie-delige en zes vijf-delige elektrische eenheden dit type FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train). De nu bestelde vier drie-delige treinen rijden van december 2014 op de route tussen Kassel en Treysa.

Ook deze treinen voldoen ze aan de technische EU-normen. Deze regionale treinen van de HLB hebben in totaal 180 zit- en 209 staanplaatsen met een maximale topsnelheid van 160 km per uur. Met zeze bestelling kan Stadler weer een maatschappij toevoegen aan haar indrukwekkende lijstje waar de FLIRT treinen reeds in gebruik zijn in Noorwegen, Finland en Zwitserland en Nederland.