Heel veel modelspoor evenementen

Advertentie

Zoals gebruikelijk zijn er in de eerste drie maanden van het jaar veel model(spoor) evenementen. Na de modelspoordagen in Rijswijk georganiseerd door Rail Magazine in januari is het nu de beurt aan RAIL. Gelijktijdig in Goes zijn er de modelbouwdagen. Zo is het een beetje verdeeld in de Voorjaarsvakantie.

RAIL 2019 van A tot Z

Het heeft heel lang geduurd, maar SpoorZ van Gonard is het op de komende RAIL gelukt. Wat is hem gelukt? Op RAIL 2019 (22-23 en 24 februari) staan maar liefst 5 Z-Spoormodelbanen op gesteld. Daar men in België Z-Spoor beter liefkozend  met Z rijdt dan in Nederland, blijkt o.a. uit dat er 4 banen uit België te bewonderen zijn en één uit Nederland. Er is letterlijk een Z pleintje naast de grote stand van Gonard en William waar veel, soms hele exclusieve artikelen te koop zijn. Alle merken op Z-Spoor zijn aanwezig. Natuurlijk MärklinZ, maar ook Micro Train en Rokuhan. William kan u vertellen en laat het ook zien, hoe mooi je een digitale baan kan maken. Er is sinds dit jaar ook weer een nieuwe dimensie aan Z-Spoor  toegevoegd. Na Zm, het smalspoor van Z speciaal om een RhB te maken, horen wij weinig over deze Zm.  Met Spurdrei rails 3 mm breed en een chassismotorwagen laat Robert jammer genoeg  alleen op de zaterdag zien wat hij zoal kan maken in de schaal Z met Spurdrei. Aangekomen in Thalbrück, de hoofdstad van de fictieve graafschap Niederthalgau. Hier is alles 220 maal zo klein als in werkelijkheid. De gekte om alles zoveel te verkleinen is mijn hobby. Niederthalgau bestaat uit verwisselbare modulen, zodat er wel duizend verschillende Niederthalgaus bestaan. (https://op-zet.nl/op-zet.nl).  Dus al reden om hal 1 A niet over te slaan. Let op de stands: 1.64, 1.66, 1.68 en 1.70. kortingsbon RAIL 2019.

Klein ontmoet groot in Spoorwegmuseum

Een maand is van 15 t/m 17 maart 2019 opent het Spoorwegmuseum zijn deuren voor de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS! Tussen de grote locomotieven van het museum stelen de kleine evenbeelden drie dagen lang de show. De modelbanen komen uit heel Europa, er zijn banen van modelbouwers uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Polen te gast. Alle banen zijn op uitnodiging dus de kwaliteit is onverminderd hoog. Modeltrein Expo On traXS! is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor kinderen zijn de fraaie modelbanen fascinerend om te zien. Overal staan opstapjes en op het jeugdplein kunnen kinderen eindeloos bouwen, spelen en rangeren met modeltreinen.

Foto: L’Ile (The Island) van Bernard Junk uit Frankrijk

Modelbanen: voor de liefhebbers

Ledig Erf in miniatuur

Een interessant lokaal project is de modelbaan van Arjan Moscoviter, zijn ‘Tolsteegbrug’ toont een tijdsbeeld van Ledig Erf in Utrecht toen daar nog een trammetje reed. Zelfs uit Polen komt een bijdrage, Sebastian Marszal bouwde in H0 zijn ‘Smalspoorstation Rusinowo’. Het is maar een greep uit het aanbod, kom vooral langs om alle prachtige modelbanen te bekijken en fotograferen. Het veld wordt compleet gemaakt door een

Het is maar een greep uit het aanbod, kom vooral langs om alle prachtige modelbanen te bekijken en fotograferen. Het veld wordt compleet gemaakt door een aantal commerciële standhouders met hun nieuwste producten

Vorig jaar opende het Spoorwegmuseum een geheel nieuwe presentatie van zijn modeltreinen. Dit Modellenmagazijn toont de unieke collectie modeltreinen van het museum, variërend van unieke handgebouwde modellen tot speelgoed en fabrieksmodellen. Tijdens de Modeltrein Expo heeft het museum een actie waarbij je kans maakt jezelf in 3D miniatuur te laten vereeuwigen tussen de modeltreinen van het museum!