Heeft u een digitale knobbel?

Advertentie

modelspoorbeurs-viaductOok naar Eurospoor geweest? Wat was het weer gezellig druk. Hebt u het mooie Utrecht Centraal Station bekeken, want u bent toch met de trein gegaan, het parkeergeld is soms hoger dan de prijs van de trein? Vele ideeën op gedaan voor uw modelspoorbaan? Wat waren die banen soms mooi. Vooral de digitale banen hadden veel bekijks. Als je een poosje bij een firma stond die uw baan digitaal kan maken, hoorden we dat er heel veel vragen waren. Ja, niet iedereen heeft een digitale knobbel. Thuis gekomen met nog meer vragen die u had willen stellen. Geen nood. Alle vragen opschrijven en op naar Houten begin december.
Momenteel is de organisatie van de modelspoorbeurs in Houten, volop bezig met de voorbereidingen voor Houten Digitaal 2016. Toen zij twee jaar geleden aan dit avontuur begonnen hadden ze kunnen verwachten dat dit in een grote behoefte zou voldoen. Tot aan sluitingstijd bleef het gezellig druk in de Expo hallen in Houten. De aanwezige clubs en verenigingen hebben zich op een uitstekende wijze kunnen presenteren. Veel hobbyisten zijn op het spoor van de digitalisering gezet. De enthousiaste reacties van zowel bezoekers als deelnemers hebben ertoe geleid dat men nu definitief in 2016 de derde editie van Houten Digitaal gaan organiseren.
Houten Digitaal wordt dus een jaarlijks terugkerend onderdeel van de reguliere Internationale Modelspoorbeurs.(ook de data voor 2017 is al bekend0. Namelijk Houten Digitaal vindt dit jaar plaats op 10 december, De “gewone” Modelspoorbeurs treft u, zoals altijd aan in zaal 1, 2 en 3. Houten Digitaal vindt u in Zaal 1A. Dit is de uitbreiding van zaal 1 (extra ruimte achter zaal 1) achter het restaurant. Bij binnenkomst in zaal 1 komt u dus in de ruimte waar de Modelspoorbeurs georganiseerd wordt, loopt u links richting restaurant dan treft u daar de ruimte van Houten Digitaal aan. In deze extra ruimte (Zaal 1A) kunt u alle digitale systemen aantreffen die er momenteel op de markt zijn en worden die door de leveranciers én enthousiaste gebruikers van de systemen aan u voorgesteld en als u wilt uitvoerig besproken. Hier kunt u terecht met al uw vragen betreffend het digitaliseren van uw modelspoorbaan. Ondanks dat ze een extra zaal van 2000m² gaan vullen met allerlei digitale toepassingen, kost de toegang net als altijd slechts € 7,00 (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis). De bezoeker krijgt er zelfs nog een uurtje beurs extra bij, want die dag zijn de openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur. En parkeren is zoals gebruikelijk gratis! Maar ook de gewone stands zullen natuurlijk in haken op het digitale geweld. Digitaal in namelijk mogelijk op alle schalen, of het nu Z is of een grotere schaal digitaal is mogelijk. Op De Z-spoor stand op de gebruikelijk plaats, is ook digitaal aanwezig. Märklin levert geen digitale Spoor-Z locomotieven, maar William en Gonard van Spoor-Z kunnen bijna alle locomotieven ombouwen naar digitaal. Ook voor kleine locomotieven hebben zij een oplossing. Dit kan door inbouw van een losse decoder of door vervanging van de analoge printplaat door een digitale. Voor de aansturing van digitale Z-locomotieven zijn meestal aanpassingen nodig aan bijvoorbeeld de mobile-station en rails. Heb je interesse? Kom langs op de beurs in Houten of neem dan contact op via het contactformulier op zijn website.