HappyRail: Online treintickets bestellen

Advertentie

De Spoorwegen, maar eigenlijk iedere ondernemer wil, om kosten op het personeel te besparen, dat we alles zelf doen. Dus ook internationale treintickets bestellen voor reizen over de hele wereld. Dat is de droom die Treinreiswinkel met het nieuwe platform HappyRail dit wil gaan verwezenlijken.
happyrailAfgelopen week is HappyRail officieel gelanceerd.
Volgens de Treinreiswinkel zijn er dankzij HappyRail nu meer bestemmingen online te boeken. Toch blijven er voorlopig ook heel wat bestemmingen die nog niet online te boeken zijn. “We richten ons bij de lancering vooral op de Nederlandse markt. De komende maanden willen we het aanbod gaan uitbreiden,” legt initiatiefnemer Lasse Brall van HappyRail uit. Kijk hier maar eens hoe alles werkt: HappyRail.com
Lancering
Voor Brall was het een spannende dag en week. Voor het eerst konden mensen tickets gaan boeken bij HappyRail. Zoals dat altijd bij een lancering van een nieuwe website, zijn er altijd kleine dingen die nog niet helemaal gaan zoals het moet. Maar het algemene beeld is positief: de website is gebruiksvriendelijk en oogt fris en overzichtelijk.
HappyMiles
Een groot pluspunt van de website is dat een zitplaats eenvoudig bij te boeken is. Daarbij kan de reiziger ook een voorkeur voor een zitplaats aangeven, bijvoorbeeld een plaats bij het raam, bij een tafel of juist bij het gangpad. Ook krijgen reizigers bij de boekingssite van de Treinreiswinkel HappyMiles. Het aantal miles wordt direct getoond. Wie 250 miles heeft verzameld kan die inwisselen voor 5 euro korting.
Niet meer printen
In november hoopt HappyRail ook een app te lanceren, zodat het printen van een e-ticket niet meer nodig is en je ook op de smartphone eenvoudig tickets kunt boeken.
Meer bestemmingen online te boeken
Volgens Brall kon je in het verleden naar bijvoorbeeld Zwitserland en Oostenrijk alleen online tickets kopen voor de grote bestemmingen. Nu kan dat naar iedere bestemming. De boekingsmodule is gekoppeld aan de reisplanner Hafas. Iedere reismogelijkheid wordt getoond. Als er onverhoopt geen prijzen online beschikbaar zijn, dan kan er een offerte worden aangevraagd.
Snel antwoord
HappyRail wil zich ook net als de Treinreiswinkel zelf, onderscheiden op het gebied van service. Ben je niet zo handig met online bestellen zoek dan contact per e-mail. Je krijgt tijdens kantooruren binnen vier uur antwoord krijgen, in veel gevallen hoopt het bedrijf zelfs binnen het uur te kunnen reageren. Dat geldt niet voor offerte-aanvragen. Daarbij streeft HappyRail naar een afhandelingstijd van 1 werkdag en is er gegarandeerd een offerte binnen 3 werkdagen.
Nightjet
Op termijn wil HappyRail concurreren door een enorm aanbod. Nu al zijn er verbindingen die wel bij HappyRail te koop zijn, maar bijvoorbeeld niet bij NS International. Andersom komt op dit moment echter ook nog voor. Zo zijn de nieuwe ÖBB-nachttreinen al wel bij NS International te boeken en nog niet bij HappyRail. Maar als we HappyRail mogen geloven zal dat snel veranderen.
Bron: Treinreiswinkel en Treinreiziger.nl