Haagse rechter wordt treinmachinist in Graubünden

Advertentie

Medio maart is de tweede editie van de Graubünden Droombaan campagne gestart. Net als vorig jaar, konden geïnteresseerden zich inschrijven voor een tijdelijke baan als machinist bij de beroemde Rhätische Bahn. Rechter Ernst Numann uit Den Haag is gekozen tot winnaar. Hij neemt hiermee het stokje over van Erik de Zwart, die vorig jaar een weekje machinist in Graubünden mocht zijn.
Sinds de start van de campagne op 18 maart kunnen geïnteresseerden uit Nederland en België solliciteren naar 7 tijdelijke banen in Graubünden, vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland. De banen zijn bijzonder gevarieerd; van bergboer in Savognin tot non in het klooster van Mustaïr tot goudwasser in Disentis. De interesse is groot, in de eerste maand heeft de website droombaan. Graubunden.ch meer dan 6500 unieke bezoekers gehad en de Facebook pagina facebook.com/graubuenden.zwitserland heeft binnen een maand ruim 1500 fans gekregen.

De winnaar is…

De eerste droombaan die dit jaar wordt weggegeven is die van machinist bij de beroemde Rhätische Bahn. Ruim 50 mensen schreven zich in op deze baan en er kwamen maar liefst 11.880 stemmen binnen van mensen die op hun favoriet hebben gestemd. Uiteindelijk kreeg de 60-jarige Ernst Numann uit Den Haag de meeste stemmen en werd hij door de community gekozen tot winnaar. In het dagelijks leven is Ernst rechter, maar het is zijn jongensdroom om machinist te zijn bij de Rhätische Bahn. „De liefde voor treinen is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader, die ‘‘treinengek‘‘ was, en mijn broer en mij in Zwitserland bijna elk station heeft laten zien. Altijd heb ik eens machinist op zo’’n trein willen zijn.“ Aldus Numann.
Opvolger Erik de Zwart
Als winnaar reist Numann in mei af naar Graubünden. Hier zal hij zijn jongensdroom in vervulling zien gaan als hij een week lang aan de slag gaat als treinmachinist. Numann volgt hiermee Erik de Zwart op, die vorig jaar tot winnaar van dezelfde baan werd gekozen. Erik: “De tijdelijke baan als machinist bij de Rhätische Bahn was met recht een droombaan, elke dag was weer bijzonder. Ik voel me heel bevoorrecht dat ik dit heb mogen doen en ik wens Ernst Numann heel veel plezier toe. Ik weet zeker dat hij een geweldige tijd tegemoet gaat in Graubüünden.”
Ernst zal zijn belevenissen in Graubünden delen met alle geïïnteresseerden: hij zal een blog bijhouden en een video maken. Beide staan vanaf juni online op droombaan.graubuenden.ch.