Grootste treininkoop ooit voor West-Australië

Advertentie

Alstom eindigt 2019 goed met een groot contract voor de Public Transport Authority van West-Australië (PTA) om de volgende generatie C-serie treinen voor het groeiende spoorwegnet van Perth te produceren en te onderhouden.
Alstom zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de levering, de productie, het testen en de inbedrijfstelling van 41 x 6-wagen elektrische (EMU) en 2 x 3-wagen-diesel (DMU) ) treinen, 20 jaar onderhoud van de EMU-treinen en onderhoud ondersteunende diensten voor de DMU-treinen. De treinen worden geproduceerd in PTA’s Bellevue-assemblagebedrijf en geleverd over een periode van 7 jaar die begint in 2022. Het contract omvat opties voor nog eens 30 EMU-treinen en nog eens opties voor onderhoud.
“Het METRONET-project biedt West-Australië een unieke kans om de verwachte toekomstige groei van Perth te beheren, terwijl tegelijkertijd de spoorwegindustrie wordt hersteld, banen worden gecreëerd, in infrastructuur wordt geïnvesteerd en lokale productie- en toeleveringsketens worden ondersteund,” zei Ling Fang, Senior Vice President Asia Pacific bij Alstom. “We zijn verheugd dat we dit contract hebben gekregen en kijken uit naar de samenwerking met de staat West-Australië om dit belangrijke project te realiseren.”
Het project zal de overdracht van de nieuwste spoorwegtechnologieën en productieprocessen naar West-Australië omvatten, waardoor de meest technologisch geavanceerde locaties voor treinproductie en -onderhoud in Australië worden gevestigd. Alstom zal door middel van specifieke partnerschappen met lokale TAFE- en trainingsorganisaties snellere trainings- en vaardigheidsontwikkelingsprogramma’s bieden, waardoor een nieuwe generatie geschoolde professionals in de spoorwegindustrie wordt gecreëerd. Het project zal meer dan 120 West-Australische banen creëren, waaronder 15% leerlingen en inheemse werknemers.
Alstom zal een innovatieve, volledig geïntegreerde oplossing voor rollend materieel en onderhoud leveren op basis van het bewezen service X’Trapolis-platform. De treinen uit de C-serie bieden hogere niveaus van passagierscapaciteit en comfort, geleverd met geavanceerde, in de praktijk bewezen oplossingen voor prestaties en betrouwbaarheid met een compromisloos niveau van veiligheid. De treinen zullen energiezuiniger zijn en ontworpen om toekomstige upgrades gedurende hun hele operationele leven tegemoet te komen. Ze hebben een capaciteit van ongeveer 1200 passagiers en omvatten drie dubbele passagiersdeuren per auto voor verbeterde passagiersstromen