Grootste project in de geschiedenis van Alstom

Advertentie

XTrapolis-Mega-for-PRASA-Exter2
Opdracht van 600 X’Ttrapolis Mega treinen voor Zuid Afrika

Vandaag 29 april 2014 zijn ze bij Alstom blij. De champagnefles kurken kunnen knallen. Ze zijn blij over het feit van de aankondiging dat PRASA ( Passenger Rail Agency of South Africa ) en Gibela, hebben besloten en dat het financieel rond is voor de levering van 600 X’Ttrapolis Mega forensentreinen (3.600 wagens) De komende periode van 10 jaar is er brood op de plank. Het contract omvat de bouw van een lokale fabriek in Dunnottar, 50 km ten oosten van Johannesburg . Daarnaast zal Gibela technische ondersteuning en levering van onderdelen zorgen. De totale waarde van deze opdracht is een bedrag van € 4 miljard.
Dit project is een van de grootste spooropdrachten in de wereld en maar zeker de grootste ooit in de geschiedenis van Alstom. Hierdoor bevestigt Alstom de intentie te hebben om een bedrijf te vestigen, die als een leider in de snel groeiende markt kan meespelen. Het markeert ook een belangrijke mijlpaal in Alstoms strategie om haar aanwezigheid op zowel op mondiaal als lokaal niveau.

Aan PRASA zal wordt geleverd , de nieuwe X’Trapolis MEGA trein, ontwikkeld door Alstom voor de in Zuid-Afrika spoorbreedte (1,067 m). De eerste 20 treinen zullen worden geproduceerd aan de andere kant van de oceaan, namelijk bij Alstom fabriek in Brazilië. In de nieuwe 600.000 m² fabriek in Dunnottar zal de rest worden geproduceerd .
Het project zal meer dan 1.500 directe arbeidsplaatsen creëren in de plaatselijke fabriek en 33.000 indirecte banen voor meer dan 10 jaar. Franse locaties van Alstom in Ornans , Tarbes , Le Creusot , Reichshoffen , Villeurbanne en Saint- Ouen zullen ook worden betrokken bij het project , alsmede de afdelingen in Sesto in Italië en Charleroi in België .