Gratis reizen met RE 18 naar Aachen groot succes

Advertentie

RE 18 bij Schin op Geul onderweg naar Aachen

Veel reizigers hebben de afgelopen twee weekenden gebruikgemaakt van het e-ticket dat Arriva gratis beschikbaar stelde om een dag te reizen met de RE 18, de internationale trein die Aachen en Maastricht nu direct verbindt. Het mooie weer en de winkels die in Aachen open waren, maakten zaterdag 16 februari tot de populairste reisdag. Arriva kreeg enthousiaste reacties van de reizigers.
De gratis reisactie was initieel gepland op 16 december 2018 voor de start van de RE 18. Omdat de goedkeuring van de treinen in Duitsland meer tijd nodig had werd de actie uitgesteld. Maar nadat de treinen, die speciaal geschikt zijn voor het rijden op de verschillende stroomspanningen en veiligheidssystemen in de beide landen, per 27 januari 2019 in dienst werden genomen, werd de actie opnieuw opgestart met als datum 16 februari.
De 3.000 beschikbare e-tickets vlogen uit de webshop. Binnen enkele dagen was de bodem van de op=op actie bereikt. Om te grote drukte in de treinen te voorkomen breidde Arriva de actie uit naar twee reisweekenden. Geïnspireerd door het mooie voorjaarsweer kozen de meeste reizigers, zo’n 1.500, toch zaterdag 16 februari uit en maakten die dag de mooie reis tussen Maastricht en Aachen en v.v..
Ook vanaf de tussengelegen stations Meerssen, Valkenburg, Heerlen, Landgraaf, Eygelshoven Markt, Herzogenrath en Aachen West konden reizigers hun reis beginnen dan wel eindigen. Arriva hoopt dat de kennismaking van de reizigers met de treinen en het traject inspireert tot meer reizen. Bron: Arriva – Foto’s 16 februar1 2019: Arriva en treinennieuws.nl (Emanuel Damsteeg)

Met deze folder maakt Arriva in Aachen reclame voor de trein naar Maastricht of met één overstap naar Utrecht of Amsterdam.