Gratis met de trein door Europa?!

Advertentie

 De trein zit weer in de lift. De ene internationale verbinding na de andere internationale verbinding komt erbij. En wat is er dan mooier om gratis met InterRail door Europa te kunnen reizen?

Voor 20.000 a 30.000 jongeren van 18-jaar krijgen dit jaar die primeur. Het is een cadeautje van de Europese Commissie, die 12 miljoen euro beschikbaar stelt voor het proefproject. Er komt een campagne om jongeren te informeren. Om te bepalen wie in aanmerking komt, wordt mogelijk een competitie opgezet. Voor bijvoorbeeld jongeren uit Cyprus is ook geld beschikbaar om het vliegtuig of de boot naar het vasteland te pakken. De eerste deelnemers kunnen komende zomer hun koffers pakken.

Wij van Treinennieuws.nl balen dat wij geen 18 jaar meer zijn. Want wees eerlijk: wie wil dat nou niet? Gratis met de trein door heel Europa. Zeker met de komst van de Eurostar naar Nederland. Maar ook via Hengelo kun je nu ieder uur naar Bad Bentheim, Osnabrück en Bielefeld. Vorig jaar ging ook al de uurlijkse trein Arnhem – Düsseldorf van start. En april wordt ook nog eens de Benelux versneld. Ach, wij zijn dan wel geen 18 meer. Maar op InterRail willen we nog steeds. En gelukkig is dat best betaalbaar. Zeker in maart: nu krijg je ook nog eens 15% korting. Ook als je ervoor kiest om pas in de zomer op reis te gaan. Let wel goed op: de reisperiode kan niet meer gewijzigd worden en voor sommige treinen nog wel toeslagen bij. Lees meer over InterRail, met de trein door Europa bij Treinreiziger.nl.