Gotthard Base Tunnel – de langste tunnel ter wereld

Advertentie

Trilogie “Gotthard Base Tunnel – de langste tunnel ter wereld”. Alp Transit Gotthard AG publiceert deze drie geweldige boeken en een DVD over het project van de eeuw, namelijk de Gotthard tunnel, de langste tunnel ter wereld. De trilogie gaat over de visie van een vlakke baan tot de inbedrijfstelling van de Gotthard- en Ceneritunnel. De boeken zijn gericht op een breed publiek met interesse voor transport, spoorwegen geschiedenis en techniek van de bouw van deze tunnel.
Het eerste deel is een fantastische tijd beschrijving die het begin van het Alp Transit Gotthard project en de intensieve, lange termijn planning en de start van de bouwwerkzaamheden van alle kanten belicht. Het werk richt zich op 192 pagina’s met het begin van het project van de eeuw Alp Transit Gotthard en toont hoeveel planning en voorbereidingswerk in zo’n groot project zit. Daar naast vertelt het boek ook het verkeer op de Gotthard en waarom dit specifieke gebied van Zwitserland zo’n groot belang is. Dit rijk geïllustreerde boek is een historisch document dat veel verder gaat dan technologie en politiek.
Het tweede deel is getiteld “De langste tunnel ter wereld” Hij betreft het structurele ontwerp van het project die worden aangepakt, bijvoorbeeld het ontwerp van de nieuwe Gotthard-lijn, landmeten, opgraving, de body shop apparatuur, materialen management, projectmanagement of aanbestedingen in de bouw van de Gotthard Base Tunnel.
De derde band van deze trilogie wordt tunnel en de inbedrijfstelling gepubliceerd. Namelijk in 2016 voor de opening van de Gotthard Base Tunnel.
Het boek van de visie (Band 1): “Gotthard Base Tunnel – de langste tunnel ter wereld. De toekomst begint. ” Bewerkt door Alp Transit Gotthard AG, Luzern, December 2012 (herdruk). 192 pagina’s, gebonden, met talrijke foto’s en afbeeldingen. Uitgebracht in Stämpfli Verlag, Bern. ISBN 978-3-7272-1238-3. Prijs CHF 59.90.
Het boek over de wereld record (Deel 2): “Gotthard Base Tunnel – de langste tunnel ter wereld. Het gebouw van de eeuw geschapen. ” Bewerkt door Alp Transit Gotthard AG, Luzern, december 2010. 268 pagina’s, gebonden, met talrijke foto’s en afbeeldingen. Uitgebracht in Stämpfli Verlag, Bern. ISBN 978-3-7272-1211-6. Prijs CHF 59.90.
Beide boeken kunnen in de boekhandel besteld worden of in het informatiecentrum in Erstfeld , Sedrun of Pollegio worden gekocht. Maar ook rechtstreeks bij de uitgever: Stämpfli Verlag