Goed oplettende machinist

Advertentie

De speciale trein van het Circus Roncalli is vorige week stil gezet na een sabotage ontdekking. Waarschijnlijk is het nog niet tot de dierenactivisten doorgedrongen dat Circus Roncalli alleen nog met mensen optreedt. De speciale trein van Roncalli werd gesaboteerd en er is net op tijd een ramp voorkomen.

Voor het rijden voerde de machinist een remtest uit. Hij vond dat de remdruk niet goed kon worden vastgesteld. Vervolgens voerde hij een controle uit op de trein en ontdekte dat bij twee spoorwagons de remsystemen volledig en professioneel waren verwijderd. De federale politie werd op de hoogte gebracht waar na de trein werd stilgelegd met de boodschap: “als je je reis voortzet, zal de speciale trein van Roncalli zeker ontsporen”. Zo werd een treinongeval op het laatste moment vermeden.
Schade door vertraging
Update aan de speciale trein: het goede nieuws over de speciale trein, deze arriveerde vrijdag in Osnabrück met 10 uur vertraging. Circus Roncalli verklaarde: “We hebben verschillende beschrijvingen van het incident ontvangen van de federale politie en de spoorweg. Alle door ons gepubliceerde rapporten komen uit de beschrijvingen die onze logistiek manager Patrick Philadelphia ontving van Mr. Fischer (verantwoordelijk voor onze speciale trein en in contact met de machinist). Roncalli heeft door de veroorzaakte de vertraging een verlies van ongeveer 8000 Euro”
De 700 meter lange speciale trein met 1200 ton circusmateriaal herbergt de wereldberoemde historische circusauto’s van Circus Theatre Roncalli op 50 treinwagons. De oudste van de 80 collectors items is uit 1880. De trein maakte een geplande stop in Fulda op de reis van Linz (Oostenrijk) naar Osnabrück (Duitsland). Daar stopte de speciale trein Roncalli een paar uur voordat hij de geplande release voor de rit in de avond na 20:00 uur naar Osnabrück kreeg, toen werd de sabotage ontdekt.

Op de foto uit Blankenheim: De 700 Meter lange trein van het Cirkus Roncalli op weg naar Osnabrück. Na een onvrijwillige overnachting op het station van Fulda.

Bron: Hersfelder-zeitung (https://www.hna.de/) Tekst: Gera de Leeuw – Foto: Steven Kunz (steven-kunz@t-online.de)