Goed jaar voor NS Hispeed

Advertentie

Goed jaar voor NS Hispeed
Sterke stijging internationale treinreizen
Londen met Eurostar sterke groeier
Homeprint-tickets voor meer klantgemak
Duurzaam treinreizen meetbaar met EcoChecker

NS Hispeed het hogesnelheidsmerk van NS en hogesnelheidsvervoer aanbied op internationale bestemmingen en straks ook op nationale bestemmingen, heeft een goed jaar achter de rug. Over alle bestemmingen gemeten kwam de groei van het aantal internationale treinreizen uit op 10%. Op alle buitenlandse bestemmingen is groei gerealiseerd: Brussel, Parijs, Frankfurt en Düsseldorf laten sterke groeicijfers zien. Een deel van de groei is verklaarbaar doordat Nederlanders vaker dan voorheen met de trein naar buitenlandse luchthavens reizen om vanaf daar naar hun eindbestemming te vliegen.
Ook Londen – vanuit Brussel eenvoudig met de Eurostar te bereiken- is eveneens een populaire bestemming. Het goedkope Britse pond en de centrale ligging van het nieuwe station St. Pancras maken van de Britse hoofdstad een interessante stedentrip.
Tijdens het traditionele persontbijt voorafgaand aan de opening van de Vakantiebeurs 2009, ging Jan- Willem Siebers, commercieel directeur NS Hispeed, in op de economische crisis. Volgens hem kan die ook in het voordeel van NS Hispeed werken: “Natuurlijk bestaat er een kans dat recreatieve en zakelijke boekingen gaan afnemen. Maar het omgekeerde is ook goed denkbaar. Veel mensen zullen misschien de grotere reizen naar het verre buitenland inruilen voor kortere reizen binnen Europa: de stedentrips. En dan zijn ze bij ons aan het goede adres. Europese steden zijn door een geweldig spoornetwerk goed te bereiken vanuit Nederland. En velen daarvan ook nog met hoge snelheid.” Bron en foto: Hispeed