Goed jaar voor Bombardier

Advertentie

Montreal, 13 februari 2014 – Bombardier maakte vandaag zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2013 bekend.

Bombardier de Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen heeft de omzet vorig jaar met 11 procent zien toenemen tot 13,3 miljard euro. Dat maakte het concern donderdag bekend.

Bombardier-kantoor-buiten-BerlijnZowel op gebied van luchtvaart als openbaar vervoer heeft Bombardier een sterke orderportefeuille. Er moet nog wel heel wat werk verzet worden bij de treinen productie. Denk daarbij ook aan de NS order, na het fiasco van de Fyra, voor het maken van 19 Traxx locomotieven. Bombardier Transportation met het hoofdkantoor in Berlijn, heeft ook een tegenslag.  Het Zwitserse SBB zal twee jaar later de geplande nieuwe treinen geleverd krijgen. In het persbericht dat Bombardier uitgaf vliegen de dollars met meer dan negen nullen rond je oren. Zo is de omzet  $ 18200000000 (misschien typen we een nulletje teveel of te weinig), maar je moet wel weten dat Bombardier niet alleen treinen produceert maar ook vliegtuigen en zij zitten in een ruimtevaart programma.

zefriro italy
Zefiro 380

“2013 was een goed jaar voor Bombardier met belangrijke mijlpalen in onze productontwikkeling: de CSeries had zijn eerste vlucht in september en is nu goed in het uitgebreide testprogramma . Zowel de Learjet 70 en 75 vliegtuigen zijn in dienst getreden en in Transport , is de Zefiro 380 zeer hoge snelheidstrein goed op weg zijn naar homologatie “, zegt Pierre Beaudoin , President en Chief Executive Officer , Bombardier Inc

“We zijn allebei enthousiast en realistisch over de komende twee jaar . We zijn blijven investeren in moeilijke tijden om onze leidende positie in de markt te verbeteren. We hebben een hoofddoel en engagement: het genereren van een sterke , duurzame , winstgevende groei . En onze investeringen op het punt om af te betalen , ” concludeerde de heer Beaudoin .

Bron: Bombardier Transportation