Gisteren was het zover

Advertentie

Eurostar viert 25ste verjaardag met nieuwe duurzame initiatieven

•Nieuwe initiatieven die voortbouwen op het ‘Groene Reis’-milieuprogramma
•Eerste plasticvrije trein ter gelegenheid van de 25e verjaardag
•Engagement tot het planten van ‘een boom voor elke trein’

Op het juiste moment genomen de ingang van de Kanaaltunnel aan de Franse kant

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het vasteland van Europa verbindt, benadrukt sinds zijn oprichting de milieuvoordelen van de hogesnelheidstrein en heeft de overstap naar duurzame manieren van transport altijd aangemoedigd. Met zijn milieuprogramma ‘Groene Reis’, dat al in 2007 werd opgezet, heeft Eurostar zijn koolstofvoetafdruk met meer dan 40% verminderd. Eurostar vierde gisteren zijn 25-jarig bestaan met ambitieuze nieuwe engagementen die zijn positie als de meest duurzame keuze voor korteafstandsreizen in Europa verder versterken.

In de afgelopen 25 jaar heeft Eurostar meer dan 200 miljoen passagiers vervoerd. Met elke Eurostar-reis die tot 90% minder broeikasgassen uitstoot dan een vergelijkbare vlucht, zijn de milieuvoordelen van de hogesnelheidstrein aanzienlijk.

Plasticvrije trein

Als teken van Eurostar’s engagement voor milieuvriendelijk reizen reed gisteren de allereerste plasticvrije Eurostar-trein tussen Londen en Parijs. Deze trein, waaruit alle single-use plastics zijn verwijderd, bevestigt de ambitie van Eurostar naar een milieuvriendelijke ervaring tijdens de reis.
Aan boord perslieden uit England, België, Frankrijk en een 6-tal uit Nederland, waaronder Treinennieuws Bron: Eurostar (Wordt vervolgd)

In foto’s:

Tijdelijk eigen reclame op St Pancras International
Speciale Eurostar 25 jaar ticket
Overal werden wij aan Eurostar 25 jaar herinnert
Eurostar vanaf nu Plastic vrij
Persconferentie op Station St.Pancras
Einde, maar wordt vervolgd – Foto’s Treinennieuws.nl