Giruno trein steeds sneller

Advertentie

Tijdens het paasweekeinde werden de Giruno-ritten uitgevoerd met 275 km uur in en door de Gotthard-basistunnel. Deze speciale snelheidstesten maken deel uit van de test- en testritten om een veilige en soepele werking van de treinen in de dienstregeling te garanderen. Rijden met 275 km per uur is een belangrijke mijlpaal, aldus Stadler die deze trein ontwierpte.
Na de uitrol van de nieuwe Gotthard-trein Giruno voor de SBB op 18 mei vorig jaar, werden de test- en testritten onmiddellijk gestart. Om de Zwitserse goedkeuring te krijgen voor de nieuwe Gotthard-treinen, voert Stadler momenteel vijf reizen en inspecties uit in Zwitserland en de buurlanden. Een zesde voertuig wordt momenteel voorbereid in het Stadler center in Erlen. De uitgebreide tests zijn vereist voor de kwadrantregistratie van de voertuigen. Bij het plannen van de testritten veel afhankelijkheden opeenvolgende ritten in de vier toekomstige landen van Zwitserland, Italië, Duitsland en Oostenrijk moet worden beschouwd. Thomas Legler, Technical Project Manager bij Stadler: “Het is een geweldige prestatie van het hele team dat de uitstapjes in de Gotthard-basistunnel op schema en zoals gepland werden uitgevoerd.” Naast voortzetting van de test en testritten met een snelheid van 200-250 km per uur, de huidige brandpunt van de Giruno team is de voorbereiding van de documenten met betrekking tot de SBB goedkeuringen in de vier landen van Zwitserland, Italië, Duitsland en Oostenrijk.

Vanaf de wijziging in de dienstregeling in 2019 rijdt Giruno door de nieuwe Gotthard-basistunnel en verbindt hij Zürich met Milaan.