Gerrit Klein Kranenbarg draagt secretariaat Transit Oost over

Advertentie

Wisseling van de wacht bij Stichting Transit Oost in Winterswijk. Per 1 januari 2019 jl. heeft Gerrit Klein Kranenbarg het secretariaat overgedragen aan Ruud Hudepohl.
Sinds de oprichting van de stichting in 2014 heeft Gerrit de functie van secretaris vervuld. Hij heeft de functie ruim 5 jaar op zich genomen. Daarnaast heeft Gerrit een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming en realisatie van De Museumwerkplaats. Het nieuwe museum in Winterswijk werd in april 2018 geopend en heeft een succesvol eerste seizoen achter de rug. De stichting neemt geen afscheid van Gerrit, als actieve medewerker blijft hij zich nog dagelijks inzetten en zo betrokken bij Transit Oost.
Zijn opvolger Ruud Hudepohl, heeft zich ruim twee jaar geleden aangemeld als vrijwilliger bij Transit Oost. “Het dak van de museumwerkplaats zat er net op, maar verder moest er nog van alles in het pand gebouwd en geschilderd worden. Het sprak mij enorm aan om met een groep enthousiaste vrijwilligers te werken aan de opbouw van onze museumwerkplaats. Daarbij stapte ik letterlijk en figuurlijk in een rijdende trein.” aldus Ruud.
Toen Gerrit Klein Kranenbarg had aangegeven te willen stoppen als secretaris, heeft het bestuur Ruud benaderd, met de vraag om hem te willen opvolgen. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik heb al in diverse besturen gezeten, waarbij ik vaak de taak van secretaris had. Daar kwam bij dat ik net weer bij een tweetal organisaties ging stoppen. De timing was dus perfect.” Als nieuwe secretaris hoopt Ruud een steentje te kunnen bijdragen aan de verdere professionalisering en continuïteit van de organisatie.
Het aantal bestuursleden van de stichting blijft ongewijzigd. Het vrijwillige bestuur bestaande uit voorzitter Remco Hijink, secretaris Ruud Hudepohl, penningmeester Stuart Weir en Tomar Sonderen (bestuurslid communicatie) en Dick van Dijk (bestuurslid museum) bedanken Gerrit Klein Kranenbarg voor zijn bestuurlijke inzet. Bron en foto: Transit Oost