Geen papieren spoorboekje 2021

Advertentie

Hildebrand van Kuijeren is de initiatiefnemer van het spoorboekje. foto: Ronald van den Heerik

Het papieren spoorboekje dat Rover en Treinreiziger.nl ieder jaar op de markt brengen, zal dit jaar vanwege de coronacrisis niet verschijnen. De partijen hopen volgend jaar het papieren boekje wel weer te kunnen uitbrengen.

Spoorboekje 2022

Sinds 2013 brengen Rover en Treinreiziger.nl het papieren spoorboekje naar de boekhandel, nadat NS hier in 2010 mee gestopt was. Door de coronacrisis is het aantal treinreizigers echter tijdelijk enorme afgenomen. Bovendien is de reguliere dienstregeling volgend jaar vrijwel gelijk aan het huidige spoorboekje. Door de huidige omstandigheden is er geen sluitende business case voor het spoorboekje mogelijk.
Rover en Treinreiziger.nl bekijken nu de mogelijkheden om het papieren boekje vanaf dienstregeling 2022 weer op te pakken. Als alle plannen doorgaan – wat door de coronacrisis nog onduidelijk is – wordt in dat jaar het aantal treinen fors uitgebreid. NS verwacht volgend jaar echter niet de gebruikelijke tabellen tijdig te kunnen aanleveren. Rover en Treinreiziger.nl onderzoeken nu de mogelijkheid of het spoorboekje ook op een andere manier geproduceerd kan worden.

50.000 spoorboekjes

De afgelopen jaren zijn er in totaal meer dan 50.000 spoorboekjes over de toonbank gegaan. Een deel van de gebruikers hebben geen of beperkt toegang tot internet, anderen vinden het spoorboekje vanwege het overzicht juist prettig. Ook is het boekje in trek bij verzamelaars.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.