Geen natte voeten meer

Advertentie

“De spoorbrug over de Lek bij Culemborg“ een aanwinst voor de boekenkast, is de eerst reactie bij het bekijken en lezen van dit in eigen beheer gemaakte (Spoor)fotoboek. “De spoorbrug over de Lek bij Culemborg” is niet alleen een prachtig aandenken voor de toeristen die dit stadje aandoen. Maar zeker ook voor de treinliefhebber. U en wij zijn zeker vele keren met de trein over deze brug gereden op weg naar het zuiden. Vanuit de trein een imposant schouwwerk hoe de rivier overgestoken wordt.

150 jaar geleden
Dit jaar is het 150 jaar geleden dat er een vaste oeververbinding over de rivier de Lek bij Culemborg werd gerealiseerd: wat daarvoor alleen mogelijk was als de rivier was bevroren, kon nu, weliswaar per trein, elke dag: de rivier oversteken zonder in een boot te hoeven stappen of natte voeten te halen. De oorspronkelijke brug is vanwege ouderdomsverschijnselen deel voor deel vervangen in 1982 en 1983. Ervoor in de plaats kwam een nieuwe, moderne maar eveneens geklonken boogbrug die veel opener was dan de oude. Nu is er nog een stukje van de oude brug als monument te zien.
Die nieuwe brug die zich zo mooi in het landschap voegt, is het hoofdonderwerp van een fotoboek. De foto’s zijn bij verschillende licht- en weers­omstandigheden genomen en laten een grote variëteit aan treinen zien die de Culemborgse spoorbrug gedurende 15 jaar passeerden en nog steeds passeren.
Kees Wielemaker heeft in eigen beheer een mooi fotoboek gemaakt over de spoorbrug bij Culemborg. Na een korte historische inleiding volgen tal van zelfgemaakte kleurenfoto’s vanuit diverse standpunten, in alle seizoenen. Je koopt het zonder aarzelen.
Verder is er een set met vijf fraaie ansichtkaarten (formaat 10,5 x 14,8 cm) verschenen over de Culemborgse spoorbrug. De foto’s op deze kaarten staan niet in het boek. De prijs van deze set kaarten is € 4,95 (exclusief € 3,95 verzendkosten — als u het boek en de set ansichtkaarten samen bestelt, betaalt u slechts eenmaal verzendkosten).
Het boek is ook te koop bij boekhandel Tomey, Markt 36 in Culemborg, bij Boekhandel Douwes in Den Haag, bij Kuijper’s Hobbyhuis in Utrecht, in de NVBS-winkel in Amersfoort en op diverse andere plaatsen.
Klik hier om een aantal pagina’s van het boek in te zien.
Titel: De spoorbrug over de Lek bij Culemborg
Ondertitel: Foto’s 2003-2018
Auteur: Kees Wielemaker
Aantal pagina’s: 96 met ongeveer 90 foto’s
Formaat: 230 x 160 mm liggend
Bindwijze: gebonden
Uitvoering: geheel in kleur
ISBN: 978 90 8284 970 7 NUR: 464
Verkoopprijs: € 16,95 (exclusief verzendkosten: € 3,95)
Wilt u het boek en/of de ansichtkaarten bestellen? Vul dan het bestelformulier op de website in. U ontvangt dan via e-mail een bevestiging van uw bestelling. Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling u toegestuurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil u altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws. Klik hier en geef u dan op voor onze GRATIS berichtendienst.