Geen geklapper

Advertentie

Ook hier Iets vertraagd, maar onderweg: het vernieuwde klapperbord. (Op de foto het oude klapperbord in Utrecht) Treinreizigers moeten iets langer wachten op de digitale versie van de bekende klapperborden. De verwachting was dat reizigers in 2018 de nieuwe reisinformatieschermen tegen zouden komen op station Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Schiphol. Hiervoor zijn NS en ProRail afgelopen jaar een aanbesteding gestart. Helaas is de conclusie nu dat er geen match was tussen de aanbiedingen en de wensen van NS. Daarom starten NS en ProRail de aanbesteding opnieuw.
Kwaliteit gaat boven tijd, zo ook bij deze reisinformatieschermen. NS wil de reizigers een betrouwbaar en kwalitatief scherm kunnen bieden waar veel reizigers, sinds het afscheid van het klapperbord, naar verlangen. Ook vindt de NS het belangrijk dat de schermen voor een lange tijd mee kunnen. Al is de zaak vertraagd, we hebben er alle vertrouwen in dat ze bij de NS de nieuwe aanbesteding zo snel mogelijk gestart kan worden.
Het nostalgische klapperbord, wat ook heel vaak de ontmoetsplaats was, wordt door NS en ProRail in een nieuw jasje gegoten, maar het idee blijft hetzelfde. Een centraal punt op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden. In één oogopslag zien of je nog een kop koffie kan halen of afspreken op dat centrale punt op het station? Het is straks weer mogelijk.
Maar er komt meer kijken bij zo’n groot bord. In afwachting tot de nieuwe aanbesteding zitten ze bij de NS en ProRail niet stil. Zo zijn ze bezig met de bepaling van de locaties, de praktische zaken zoals de ophangsystemen en natuurlijk de vormgeving van de schermen. Jammer voor velen, maar het nieuwe scherm gaat geen klappergeluiden meer maken. Dat zou toch ook mogelijk kunnen zijn in de digitale tijd van nu. Bron: NS Foto’s: Treinennieuws.nl