Geef de nieuwe ICE van de DB een naam

Advertentie

Foto: Kai Michael Neuhold / DB AG

Deutsche Bahn (DB) is op zoek naar een naam voor zijn nieuwste treinen. Om elke ICE 4 een individuele uitstraling te geven, zoekt de DB belangrijke Duitse persoonlijkheden als naamdrager.
Het moeten historische Duitse persoonlijkheden zijn, die meer dan één generatie kennen. Mensen die ons iets wijzer hebben gemaakt of mensen waar de muziek of kunst nog steeds geliefd is. Mensen uit Duisland die buitengewone dingen hebben gedaan of getoond.
De ICE 4 is geen gewone trein. Het is een symbool van de succesvolle geschiedenis van het Duitse hogesnelheidsverkeer. Het staat voor vooruitgang, voor bekroond ontwerp en milieuvriendelijke reizen in Duitsland.
In december start de ICE 4 tussen Hamburg en München zijn normale diensten. Vanaf een eerste vijf treinen groeit deze toekomstige vloot voor de langafstand tot 2026 op meer dan 100 treinen.
Naamvoorstellen voor de ICE 4 kunnen worden ingediend tot 7 oktober 2017 op www.inside.bahn.de/ice4-zugaufe. Een jury van interne en externe deskundigen zal de voorstellen evalueren. 100 DB reisbewijzen met een waarde van 100 Euro worden onder alle inzendingen verdeeld. Bron en foto’: Siemens / DB AG