Ga stoomsnuiven bij de VSM op beide Pinksterdagen

Advertentie

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, beter bekend als VSM, exploiteert historische stoom- en dieseltreinen op het eigen, Veluwsche, traject Apeldoorn-Dieren. Geregeld rijdt ze ook met stoomtreinen door heel Nederland. Van gewoon nostalgische reizen tot vergaderen, presenteren, dineren in de trein. De omvangrijke organisatie met daarin alle bedrijfsfacetten van een spoorwegonderneming draait uitsluitend op enthousiaste, deskundige vrijwilligers. De VSM beschikt wereldwijd over een van de omvangrijkste collecties aan historische stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Haar hoofdlocatie, het stoomdepot, is gelegen in het dorpje Lieren, nabij Beekbergen en Apeldoorn.
Met Pinksteren, maar ook andere rijdagen bent u van harte welkom voor een stap in de wereld van de VSM. Zij zijn u graag van dienst en hopen dat u een bijzondere spoorbedrijf aandacht wilt schenken.
Het stoomt met Pinksteren weer op de Veluwe! De VSM rijdt met haar nostalgische stoomtrein op 20 en 21 mei tussen Apeldoorn en Eerbeek. Beleef een treinreis door het verleden in de ouderwetse rijtuigen, of snuif de stoomsfeer van weleer op vanaf de open balkonnetjes.
Een machtige stoomlocomotief krijgt om 10:45u het vertreksein in het sfeervolle stationnetje van Beekbergen, om de reizigers vanuit Apeldoorn op te gaan halen. Van daar uit vertrekt de stoomtrein om 11:45u via Beekbergen en Loenen naar Eerbeek. De conducteur komt onderweg de ouderwetse kartonnen kaartjes knippen, zoals dat vroeger ging.
Een koninklijke belevenis
De stoomtrein neemt de reizigers mee over een prachtig deel van de zogenaamde Koningslijn. Deze spoorweg werd al in 1887 geopend en voert door het prachtige Veluwse landschap. Speciaal in het Pinksterweekend reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee, als ze koninklijk verkleed zijn als prins of prinses.
Op beide Pinksterdagen is de stationsrestauratie in Beekbergen open met een gezellig terras, waar vandaan u zicht hebt op alle bedrijvigheden in het Stoomdepot. De dienstregeling voor beide Pinksterdagen staat op www.stoomtrein.org en nu maar hopen dat het zo mooi en droog weer is.