Ga naar de sneeuw, laat je skies thuis

Advertentie

Hier staat de comfortable DB ICE te wachten op passagiers die een heerlijk ontspannen treinvakantie in Zwitserland hebben gehad

Treinennieuws.nl weekendeditie

Grüezi zeggen de Zwitsers tegen je, als je de 48 toppen van meer dan 4000 meter gaat bekijken, de hoogstgelegen skigebieden van Europa en de beste bereikbaarheid van de wintervakantieoorden bewijzen het: de Zwitserse winter biedt meer. Gun jezelf deze winterupgrade en ontdek alle nieuwigheden van de Zwitserse winter! Geniet van het najaar of de winter in het prachtige Zwitserland op een andere manier. De schitterende herfstkleuren of het sprookjesachtige witte sneeuwlandschap dat u doorkruist, tijdens één van de bijzondere treinarrangementen. Ze zijn adembenemend. Denk er eens over na om een wintertreinreis te maken die geheel op maat aan uw wensen is aangepast. Informeer naar de mogelijkheden bij bijvoorbeeld Incento, Treinreiswinkel of ga zelf op pad. Neem de NS Internationale ICE trein naar Basel,de eerste Zwitserse stad die je met de trein aandoet.

In Basel en er zijn tal van spannende speciale tentoonstellingen in de musea. Terloops: Als u de stad op een speelse manier wilt verkennen, mag u het nieuwe avontuurlijke centrum Basel niet worden gemist! Reis dan verder met de Swiss Travel Card door geheel Zwitserland. Rij door de langste tunnels van de wereld. Neem alle trajecten van de Rhätische Bahn. Op sommige bergtandradbanen krijg je korting, die kan oplopen tot 50 %, mits je natuurlijk de Swiss Travel Card hebt gekocht.

Reis over de Golden Pass-lijn van het Vierwoudstedenmeer bij Luzern naar het meer van Genève bij Montreux. Een schitterend deel van Zwitserland met pittoresk gelegen meren, adembenemend berglandschap, watervallen en in de verte de besneeuwde toppen van de Alpen. Breng onderweg in Interlaken een bezoek aan de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa. Geniet van het winterse landschap tijdens deze 8-daagse reis van Luzern naar St. Moritz. Een reis met een aantal letterlijke hoogtepunten als de Jungfraujoch en de Gornergrat waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft op de beroemde Matterhorn. Ook de treinreizen met de Lötschberger en de Glacier Express zullen u bijblijven. Bezoek de mooiste bergtoppen van Zwitserland. Tijdens de tocht naar de top van Mount Titlis met de Ice Flyer heeft u een adembenemend uitzicht. Ga per tandradbaan omhoog naar de Gornergrat. Info Incento of bel Telefoon +31 (0)35 695 5 111

Sla dit jaar de skivakantie eens over en verken Zwitserland per trein. Ga naar the top of Europa met de Jungfraubahn naar het hoogste treinstation in Europa. Geniet van het indrukwekkende uitzicht op tal van met sneeuw bedekte bergtoppen en de 22 kilometer lange Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Treinreiswinkel of bel 071 51 37 008

Wereld steilste kabelbaan
Vanaf dit winterseizoen wordt de steilste kabelbaan ter wereld’s de nieuwe Erosungsbahn op de Stoos,  (in de buurt van het Vierwoudstedenmeer) in gebruik genomen. Hij loopt in een paar minuten van het dalstation naar het centrum van de Stoos en dus in het midden van het skigebied. Door de horizontale toe- en uitgangen bij de stations, is dit ook ideaal een ritje mee te maken. Een kijkje achter de schermen van dit enorme bergproject is ook mogelijk. kijk maar vast even op hun website.

 

Rail Magazine gaat naar Oostenrijk 

Wil je liever met eensgezinde mensen opstap dan kun je met Rail Magazine de trein pakken. Sinds december 2016 rijdt hij weer, de Alpen Express. De wekelijkse trein vanuit Den Haag HS naar Oostenrijk tot en met 19 maart 2017. In Oostenrijk kunnen twee bestemmingen gekozen worden, Bludenz en Schladming. In het weekend van 17-19 maart 2017 biedt Rail Magazine je de kans om met deze trein voordelig mee te reizen. Het mooie is, je mag zelf bepalen waar je naar toe gaat! Gezellig een dag met elkaar fotograferen in de Alpen, een dag skieën of een dagje shoppen in Innsbruck, het is allemaal mogelijk voor een aantrekkelijke prijs! Na het instappen in de trein hoef je jezelf niet te vervelen, er is een rijdende Après-ski hut waar allerlei drankjes en eten gekocht kan worden, en er kan gezellig gepraat worden met medetreinreizigers met de zelfde passie misschien wel.
Rail Magazine of bel 073-6221514 let op: maandag t/m vrijdag 13.00 – 16.00 uur

Wil je zelf de winter in Zwitserland op eigen gelegenheid bezoeken? Even belangrijke reisgegevens: Je kan natuurlijk met de ICE naar Basel, (De herstelwerkzaamheden aan een verzakte spoorbaan bij de Duitse plaats Rastatt zijn volgens de DB afgerond), maar SWISS vliegt 4x per dag van Amsterdam naar Zürich. Informatie en reserveringen: www.swiss.com In Zwitserland doe je natuurlijk alles per trein, bus of boot met de Swiss Travel Pass. Alle informatie over de OV-voordeelpassen van het Swiss Travel System, vind je op www.SwissTravelSystem.com. Wil je voordat je naar Zwitserland alles over dit fascinerende treinenland weten, neem een kijkje voor algemene informatie over toeristisch Zwitserland op www.MySwitzerland.com. Bellen mag natuurlijk ook 00800 100 200 30. Dit telefoon nummer is gratis, ook voor al je boekingen.