Fyra heet vanaf 15 december Intercity Direct

Advertentie

Ex-FyraWoensdag 13 november 2013 – De Fyra – die tussen Amsterdam en Breda rijdt – gaat per ingang van de dienstregeling 2014 Intercity Direct heten. Dat bevestigt een woordvoerder van NS Hispeed naar aanleiding van een bericht van Treinreiziger.nl. De toeslag tussen Schiphol en Rotterdam blijft. Tussen Rotterdam en Breda verdwijnt de toeslag per 15 december 2013.

“De toevoeging Direct geeft aan dat de trein over de snellere HSL-route rijdt en daarmee een kortere reistijd heeft dan andere Intercity-verbindingen over conventioneel spoor” zegt NS Hispeed woordvoerder Erik Kroeze.

OV-chipkaart reizigers hoeven vanaf 15 december niet meer naar de kaartautomaat voor een toeslag. Ze kunnen vanaf die datum op Schiphol en Rotterdam op het perron de toeslag aanschaffen via een speciale toeslagzuil. Een toeslagbiljet blijft €2,30 per enkele reis in de 2e klas kosten. In de 1e klas is het biljet € 0,70 duurder.

De Intercity Direct krijgt in belangrijke mate dezelfde dienstregeling als de oude Fyra. In de ochtendspits zal de vroege extra trein van Amsterdam naar Rotterdam echter niet meer om 5.47 uur vertrekken, maar één uur later: om 6.40 uur. In de avondspits zal de extra spitstrein van Rotterdam naar Amsterdam niet meer om 19.39 uur vertrekken, maar vertrekken één uur eerder: om 18.39. Bron: Treinreiziger