Frecciarossa 1000 van AnsaldoBreda

Advertentie

Frecciarossa 1000Van de zomer (14 juni om precies te zijn) gaat hij dus rijden, de nieuwe Frecciarossa 1000 een super mooie hogesnelheids trein gebouwd door AnsaldoBreda in samenwerking met Bombardier. Een trein die 400 km per uur bereiken kan is ontworpen voor het Europese spoorwegnet.
Deze aankondiging werd gedaan tijdens een non-stop rit tussen Milaan en Roma, door de Italiaanse President Sergio Mattarella. Hij werd vergezeld tijdens de reis door Minister van vervoer Graziano Delrio en Minister van Cultuur & toerisme Dario Franceschini, FS-fractie voorzitter Marcello Messori en CEO Michele Mario Elia, CEO Mauro Moretti en Bombardier Transportation voorzitter Lutz Bertling, evenals Manuela Olivieri, weduwe van de Italiaanse Pietro Mennea na wie het eerste treinstel is vernoemd.
Het nieuwe technologische juweel, gemaakt in Italië, is in het spoorvervoer een volledige revolutie. Het zal mogelijk zijn om van Rome naar Milaan in slechts 2 uur en 20 minuten te sporen, waardoor het een verbetering van kwaliteit is van degenen die voor hun werk moeten reizen. De aerodynamische vormgeving van de Frecciarossa 1000 heeft al een record aan boord: naast het feit dat de snelste trein ooit geproduceerd in Europa, is het ook de stilste, die met minder trillingen en minder milieubelastend is.
AnsaldoBreda is leider van het project, gelukkig is Bombardier partner in deze productie.
De Frecciarossa 1000 is niet alleen de snel, maar ook comfort, kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel. De Frecciarossa 1000 dienstregeling start in eerste instantie met acht treinen op de route tussen Roma en Milano, waarvan zullen er vier doorrijden naar Torino. De trein is ook een mooi visitekaartje voor de in Milaan gehouden de Expo 2015.