FLEXITY Berlijn Tram wint Universal Design Award 2012

Advertentie

FLEXITY Berlijn Tram wint Universal Design Award 2012. De door Bombardier gebouwde tram, voor de Duitse hoofdstad (BVG), ontvangt voor de tweede keer een vermaarde ontwerp prijs. Het stadsbeeld van Berlijn is de prachtige crème dubbeldeks bus (in het westen) en in het oosten van deze geweldige stad rijden trams. Sinds de opheffing van de laatste tramlijnen in West-Berlijn in 1967 reden er alleen nog trams in het voormalige Oost-Berlijn. In 1995 kwam er ook weer een tram in het westen.

Berlijn, 26 april 2012 – Gisteren kreeg de FLEXITY tram van Bombardier voor de tweede keer de Universal Design- en Consumenten Award, editie 2012. De prijs werd door de directeur van de Berlijnse Transport Authority (BVG), Klaus Dietrich Matschke, aan de directeur Sales Duitsland Light Rail voertuigen Bombardier Transportation, Siegfried overhandigd.
Deze FLEXITY tram voor Berlijn werd speciaal ontworpen en ontwikkeld voor behoeften voor deze wereld stad, door IFS Ontwerpbureau, samen met de fabrikant Bombardier Transportation en de BVG. Alle functies van het voertuig, variërend van het interieur voor de passagiers naar cabine voor de bestuurder, werden onder toezicht van de ontwerpers in van het project ontwikkeling.

Klaus Dietrich Matsche ziet het design als een doel op zich. Hij zei: “Een goed ontwerp is een essentiële voorwaarde voor het succes van onze nieuwe trams. Aantrekkelijke en comfortabele wagens zijn veel aantrekkelijke voor de passagiers. Met FLEXITY Berlijn tram is de BVG hierin geslaagd, met de hoge economische en technische eisen van de klant uit een aantal enquêtes. Daarom is deze tweede keer de prijs, naast de IFS Design Award 2010, een blijkt van waardering.
” De testfase van de eerste vier voertuigen genereerde een zeer positieve feedback in de passagier enquêtes op het nieuwe type van Berlijn tram.
Germar Wacker, voorzitter sneltrams Bombardier Transportation, zei: “Trams vormen een integraal onderdeel van de steden en bepalen een stadsgezicht Wij zijn trots op dat de FLEXITY Berlijn tram heeft de tweede designprijs reeds. ” De FLEXITY Berlijn tram is een toonaangevende openbaar vervoer, dat is gericht op de toekomst.