Feestelijke lancering van De StoomCourant bij de VSM

Advertentie

VSM - De StoomCourant

Vandaag was het wederom feest bij de VSM. Nadat de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in de eerste instantie gisteren weer voor het eerst dit jaar mocht rijden, met Coronamaatregelen, was het vandaag de lancering van De StoomCourant.

De StoomCourant

VSM - De StoomCourantVanaf vandaag krijg je in de historischtrein De StoomCourant uitgereikt, een krant voor jong en oud. De papieren krant staat vol informatie over de geschiedenis van de VSM, de treinen en de omgeving. Op de voorpagina van De StoomCourant vind je een QR-code die je kan fotograferen zodat je eenvoudig de downloadpagina van de VSM kan vinden. Hier vind je een link naar de App Store van jouw keuze. Eenmaal de app op je telefoon of gadget kan je veel zaken in de kracht onder de lens van je apparaat leggen. In je display zie je prachtige foto’s, filmpjes of ander interactieve tekeningen in 3D (Augmented Reality). In sommige gevallen worden er verhaaltjes verteld door bekende DJ’s als Jeroen Nieuwenhuize en Erik de Zwart. Deze interactieve beelden en geluiden zijn erg indrukwekkend en een lust voor het oog.

VSM - De StoomCourantDe StoomCourant is een prachtige toevoeging voor jong en oud. Wil je ouderwets een krant lezen of zit je liever de hele tijd met een beeldscherm in je hand? Geen probleem want met De StoomCourant is er voor ieder wat wils. Let er wel op dat voor de echte ervaring een app vereist is met een dataverbinding. In de treinen is uiteraard geen WIFI aanwezig. Mocht je trouwens even geen verbinding hebben, of het beeldscherm zat zijn, dan staan er ook “offline” puzzeltjes in de krant. Vind je de tien verschillen? Uiteraard kan je de oplossing eenvuudig vinden met de app.

De krant is niet alleen een leuke toevoeging voor tijdens de rit maar ook leuk als souvenir. Het is zeker niet de bedoeling om de krant na de rit weg te gooien of te laten slingeren. De krant en app kan je ook op een later tijdstip nogmaals gebruiken.

Feestelijk lancering

VSM - De StoomCourantVandaag was dan eindelijk na vele maanden werk de feestelijk lancering van de interactieve krant. Op het terrein van de VSM, in de openlucht en op 1,5 meter afstand werden door diverse mensen een woordje gedaan. Vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn, Toeristisch Platform Apeldoorn, Apenheul en Landal waren van de partij om wat te zeggen.

Na alle plichtplegingen was het om 15:45 tijd om de krant officieel te lanceren. De officiële lancering werd gedaan door Thijs Geurts, oprichter van de VSM, en de Apeldoornse wethouder Maarten van Vierssen. Voor de lancering had de organisatie bedacht om een enorme stoomlocomotief door een rood lintje te laten rijden wat een spectaculaire vertoningen was met veel herrie en stoom.

VSM met StoomCourant

Met De StoomCourant heeft de VSM een bijzonder leuke en moderne troef in handen om de komende jaren liefhebbers van treinen en toeristen te laten genieten van een stukje geschiedenis in een prachtige regio van Nederland. De moderne multifunctionele krant en app icm deze historische treinrit is een erg leuke ervaring voor iedereen!

VSM - De StoomCourant

Foto’s & Tekst: ©Treinennieuws.nl

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.