Feest na feest bij Stadler

Advertentie

Foto: Stadler foto impressie/ Railway Gazette

Stadler Mock-up op de Gorthard tentoonstelling in Luzern Foto: Treinennieuws

Het jubileum jaar voor Stadler wordt gekenmerkt door de een opdracht na de ander. Donderdag 18 mei a.s. twee dagen voor het 75-jarige jubileum, dat gevierd wordt met een openhuis, wordt feestelijk de SBB hogesnelheidstrein voorgesteld aan de pers en overgedragen . Naast de FLIRT en de KISS nu dus ook een HSL trein. Deze nieuw door Stadler ontworpen trein zal o.a. door de nieuwe Gotthard-Basis tunnel gaan rijden.
BLS de tweede spoorwegmaatschappij van Zwitserland heeft ook voor Stadler gekozen, voor de grootste bestelling in haar bestaan. Het betreft een contract voor de levering van 58 treinen. De order bevat 30 EMUs voor RegioExpress diensten en 28 voor S-Bahn Bern trajecten.
De 105 m lang zes-wagen kunnen een snelheid halen van 160 km per uur zijn van het Flirt type. Ze krijgen stopcontacten en verbeterde mobiele telefoon ontvangst. In de treinen RegioExpress zal ook een catering aanwezig zijn.
Ondertekening van het contract is onderworpen aan een 20-daagse opschortende termijn, en de afronding van de BLS, kantonnale en federale financiering.

De nieuwe SBB HSL van Stadler op de InnoTrans in Berlijn Foto: Stadler