Extra veel stoomtreinritten in de meivakantie

Advertentie

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij gaat flink onder stoom in de meimaand. Om vakantiegangers en liefhebbers van nostalgie en natuur genoeg gelegenheid te geven om van ons prachtige baanvak in de Zuid-Limburgse heuvelland te genieten wordt er in mei, naast de reguliere rijdagen op zondag en woensdag, extra gereden. De extra rijdagen volgens de reguliere dienstregeling zijn ingelegd op zaterdag 1 mei, donderdag 6 mei en donderdag 13 mei (hemelvaart).

Op donderdag 6 mei a.s. hoopt de ZLSM, onder toeziend oog van de directeur van het Revalidatiefonds, haar tweede rolstoeltoegankelijke historische rijtuig feestelijk in gebruik te nemen. Dit rolstoelrijtuig, dat mede tot stand is gekomen door een subsidie van het revalidatiefonds, zal in de toekomst in de samenstelling van de stoomtrein worden opgenomen, zodat er nog meer mindervalide reizigers gebruik kunnen maken van de trein.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, staat landelijk bekend als de Nationale Stoomdag. Op deze dag vindt er in Simpelveld de Stoom en Techniekdag plaats; een uitgelezen kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Onze gecertificeerde werkplaats en opslagdepot staan deze dag in het middelpunt van de belangstelling. Gespecialiseerde vrijwilligers zullen werkzaamheden uitvoeren om u te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om de historische stoom- en dieseltreinen door het Heuvelland te laten rijden. Niet alleen liefhebbers van oude technieken en machines of potentiële nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Iedereen kan een blik in de keuken komen werpen in combinatie met een reis over de Miljoenenlijn.

Op zondag 30 mei wordt er een dag georganiseerd speciaal voor de modelbouwer. Op het emplacement van Simpelveld wordt er een grote overdekte modelbouwmarkt opgebouwd, waar alles te vinden is; van spoor Z tot normaal spoor!

Een dagje uit met Thomas
De online voorverkoop van de tickets voor Een dagje uit met Thomas op 22, 23 en 24 oktober 2010 is van start gegaan. Wees er snel bij, want vol = vol. Kaartjes zijn verkrijgbaar via http://www.miljoenenlijn.nl/.

Voor meer informatie neem contact op met de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld. Telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag onder nummer 045-544 00 18 of kijk op http://www.miljoenenlijn.nl/.