EXTRA service bij de VSM: de Summer-Night Express

Advertentie

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt sinds enige tijd weer over de mooie Veluwe voor bezoekers die vooraf gereserveerd hebben. Omdat op veel plaatsen een aantal avond-activiteiten dit jaar niet doorgaan, biedt VSM wat extra’s voor de toeristen en vakantiegangers: Een heerlijke avondrit met de stoomtrein vanuit Beekbergen over de Veluwe: de Summer-Night Express. Zo is er toch nog een leuke activiteit voor het hele gezin in de avond-uren. Reserveren is verplicht via de website.

De Summer-Night Express

Meerdere toeristische activiteiten zijn door de huidige omstandigheden afgelast. In veel plaatsen en dorpen op en rond de Veluwe kunnen toeristische markten, wandeltochten, excursies en andere evenementen dit jaar niet doorgaan, daarom komt de VSM nu met een uniek initiatief om de vele toeristen en vakantiegangers toch een leuke avond-activiteit te bieden: Een stemmige Summer-Night Express.

Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. U komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

Het stoomdepot

Bekijk de draaischijf in bedrijf tijdens de Summernight rit. Foto: Treinennieuws

Voorafgaand aan uw reis kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte. Beleef het draaien van de stoomlocomotief op de grote draaischijf, het laden van kolen en het vullen van de watervoorraad.

Vertrektijden

Al vanaf 18:30u wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen. Om 19:15u is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 19:25u klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 21:00 is de trein weer terug in Beekbergen. Vooraf reserveren op de website verplicht. Vertrek en aankomst: station VSM, Dorpstraat140, Beekbergen. Denk er aan GEEN Apeldoorn

Borrelpakket voor onderweg

Bij de vooraf-reservering van de reis kunt u een borrelpakket bijbestellen. Naast vier drankjes naar keuze, bestaat dit borrelpakket uit een heerlijke tapasschotel met kaas en worst. Vóór aanvang van de reis staat het bestelde borrelpakket voor u klaar in het stationsgebouw.

Bron en Cover Summer Night-Express Copyright VSM

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.