Extra nachttreinen naar Oostenrijk

Advertentie

Nu ook op woensdag een nachttrein van EETC naar Zell am See.
De enige Nederlandse nachtreinen expert: Euro-Express Treincharter (EETC) uit Delft, bekend van de Autoslaaptreinen in de zomer naar het zuiden, zal het komende wintersportseizoen ook op woensdag een Alpen Expres nachttrein op de bestemming Zell am See inzetten. Tevens wordt de capaciteit van De Ski-Trein en Alpen Expres, die op vrijdagavond vertreken, verder uitgebreid. De eerste wintertrein van Euro-Express Treincharter vertrekt dit jaar al op 18 december. Volgens Kim Steijling van EETC is het aantal boekingen nu al flink op gang gekomen. Een steeds grotere groep wintertoeristen lijkt de files op de weg te vermijden door vanuit Utrecht, Den Bosch of Venlo met één van de wintersporttreinen naar de sneeuw te reizen. Steijling: “Het ziet er naar uit dat ook dit winterseizoen er weer meer wintersporters de auto laten staan en voor de trein zullen kiezen. Vandaar dat wij voornamelijk meer capaciteit gaan inzetten op de tijdens het hoogseizoen. Op deze manier hopen wij aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.”
Reizen op woensdag
EETC komt het komende wintersportseizoen ook met een nachttrein op de woensdagavond. “Wij hebben veel vragen gekregen van wintersporters die maar een paar dagen naar de sneeuw willen. Door nu ook op woensdag te rijden, kunnen wij deze groep wintersporters ook bedienen, de zogenaamde shortbreak”,aldus Steijling. Reizigers die gebruik maken van de woensdagavondtrein, kunnen drie volle dagen de skipistes op. Zaterdagavond gaat de trein terug naar Nederland, waar de reizigers zondagmorgen aankomen. Zin in een bezoekje aan Winters Oostenrijk? Dan hier even klikken voor meer informatie overde Alpen Expres en voor de speciale Ski-Trein hier.

2 Comments

  1. Wat erg jammer is voor gezinnen met kinderen die het hotel voor de kerstvakantie al hebben geboek, is dat de alpenexpress dit jaar niet op zondag terugkomt, maar op maandag. Allemaal een dagje spijbelen, kan de onderwijsinspectie nog lekker een slaatje uitslaan. Door het vertrek op zaterdagavond 18 december kom je dus pas terug op maandagmiddag 3 januari. Al 20 jaren ging ik met veel plezier met de alpen-express, eerst alleen en nu met mijn kinderen ook al enkele jaren. Maar helaas ben ik nu genoodzaakt veel extra kosten te maken op mijn reeds geboekte bestemming te komen (of winterbanden, sneeuwkettingen, dakkoffer kopen, of hotel omboeken en boete onderwijsinspectie). Nooit meer alpenexpres dus is mijn advies!

  2. Goedemorgen,

    Ik heb reactie van EETC. De eerste drie weekeinden vertrekken ze inderdaad op zaterdag heen en zondag terug. Dit is in de Kerstvakantie, dus met scholen heeft het niets te maken. Het is door EETC aangepast omdat de wisseldagen in Oostenrijk in de Kerstvakantie blijkbaar vaak op zondag zijn.

    Vanaf 7 januari geldt het normale vertrekschema weer.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.