Explosie goederentrein tussen Schellebelle Wetteren België

Advertentie

Zaterdagochtend is een enorme brand uitgebroken op het spoor nabij het Vlaamse Schellebelle en Wetteren. Over circa 500 meter is een enrme vuurzee ontstaan na een explosie in een goederentrein met chemische producten.

In een straal van 500 meter rond de vuurzee zijn woningen geëvacueerd. Het gemeentelijke en provinciale rampenplan is inmiddels in werking gesteld. De brandweer zal de brand gecontroleerd laten uitbranden. Of er doden of gewonen zijn gevallen is nog niet duidelijk.

Een goederentrein met 13 a 14 wagons was onderweg van Schellebelle naar Wetteren. Een kilometer buiten Schellebelle lijkt het erop dat enkele wagons zijn ontspoord op een wissel. De machinist heeft de wagons kunnen loskoppelen maar heeft niet kunnen voorkomen dat ongeveer 7 wagons met chemicaliën zijn brand zijn gevlogen.

Later meer…….

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.